Ninja Assassin – Blod, blod og atter blod

Kvalitetsmæssigt er der dog meget langt fra Ninja Assassin til den glimrende V for Vendetta. Historien er tynd, replikkerne er langt hen ad vejen tåbelige og skuespillet er ydermere heller ikke ligefrem fantastisk.

Hovedrollen bliver spillet af dne koreanske superstjerne (på de kanter) Rain, som McTeigue stiftede bekendtskab med under optagelserne til Speed Racer hvor McTeigue var med-instruktør. Han spiller rollen som Raizo fint, skuespillet er dog heller ikke i højsædet i filmen. Det er derimod de flot koreograferede kampscener som filmen har en gevaldig overflod af.

Handlingen i filmen er nærmest så enkel som det overhovedet kan gøres. Raizo har vender sig mod den klan der lige siden han var et lille barn har hjernevasket ham til at blive en koldblodig morder, og de vil have hævn over ham, samtidig med at han også selv vil have sin egen hævn.

Handlingen er måske enkel, men klichéerne bliver der bestemt ikke sparret på, alt er som taget ud af filmskolens ABC for actionfilm, der en forelskelse, en rival, en ond leder og ikke mindst en sag for filmens hovedperson.

Der er ingen tvivl om at filmen ikke bæres frem af handlingen eller skuespillet, det der er filmens absolutte (og eneste) force er det gigantiske voldsorgie af kampscener filmen er spækket med fra start til slut. Samtidig med det er filmens force er det dog også filmens helt store problem. Der er simpelt hen bare for mange kampe, filmen varer halvanden time, og af denne tid går over halvdelen med slåskampe i nattens mulm og mørke hvor man skal holde tungen lige i munden for at have en chance for at kunne følge med.

Blod, blod, blod bl….

Blod er der til gengæld masser af, et slag på tasken vil nok være at der er brugt lige så meget blod til at lave filmen som det blev brugt vand til at lave Titanic. Raizo skal nærmest bare kigge på en modstander så sprøjter det ud med blod fra alle lemmer.

Ninja Assassin minder meget mere om 300 og Sin City end de gamle klassiske ninjafilm. Problemet er bare at hvor det i de to Frank Miller film er perfekt afbalanceret mangler McTiegue denne balancegang. Alt i alt bliver filmen et langt udpenslet voldsorgie, hvor man hurtigt mister interessen for hvem der bliver slået ihjel.

Køb Ninja Assassin på dvd eller blu-ray her

 

Smid en kommentar