New Year’s Eve – Crappy New Year

Det er eller intet mindre end imponerende hvem han har fået til at være med i fimen. Uden at nævne alle navne, bør blandt andre Oscar-vindere som Robert de Niro, Halle Berry, Hilary Swank nævnes. Derudover er der en lang liste der blandt andet tæller Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Ludacris, Sarah Jessica Parker, Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Josh Duhamel, Sienna Miller og en lang andre.

 

Valentine’s Day om igen

Præcis lige som det var tilfældet med Valentine’s Day, handler New Year’s Eve om en lang række af mennesker, og hvad de gennemgår på en helt særlig dag. Hvor det sidste gang var den mere amerikanske traditionsrige Valentines Day er det denne gang det mere globale fænomen Nytårs aften.

Om muligt er filmen dog alligevel gjort endnu mere amerikanske denne gang, ved at være centreret omkring New York og Time Square hvor (ifølge filmens udsagn) hele verdens verdens øjne er samlet og mere end en milliard seere verden over følger med, tidszoner betyder åbenbart ikke noget.

Der er en masse forskellige karakterer, der gør at alle er repræsenteret. Der er rockmusikeren Jensen (Bon Jovi), sygeplejersken Aimee (Halle Berry), den kræftsyge Stan (Robert de Niro), kokken Laura (Katherine Heigl), politimanden Brendan (Ludacris), overklassen fyren Sam (Josh Duhamel), den bekymrede mor (Sarah Jessica Parker), datteren (Abigail Breslin), anti nytårsfyren Randy (Ashton Kutcher) og det vordende forældre par (Seth Myers og Jessica Biel) osv. osv.

Det lyder måske lidt som en opremsning, og det er da også lige præcis hvad der er, netop fordi det er præcis det samme som filmen. Men omkring 20 historier der alle skal fortælles på under to timer, er der ingen tyngde i nogen af dem, men fatter ikke den store sympati fordi man har fulgt en person i et par minutter. Og så er den hverken sjov eller romantisk, hvilket lidt ødelægger den romantiske komedie.

Til gengæld er det meget pudsigt, at Zac Efron skal forestille at være bror til Sarah Jessica Parker, der er trods alt en lille aldersforskel på omkring 23 år, men man snakker åbenbart ikke om Sarah Jessica Parkers alder.

 

Paintbrush beautiful

Filmen er to timers fint undervisningsmateriale i hvordan verden ikke er. Alle mennesker er unde og smukke, der findes ikke mennesker i New York der ikke er hjælpsomme. Kvinder kan føde på en halv times tid, og stadig ligne en million en time senere. Og man kan finde en person blandt en million på Time Square uden større problemer. Og så bliver mennesker ikke skuffet hvis verdens største stjerne ikke dukker og spiller, men i stedet sender en korpige på scenen – de jubler.

Jeg hader ikke New Year’s Eve fordi det er en romantisk komedie eller en “pigefilm”, jeg hader den fordi det simpelt hen er en dårlig og dybt dybt utroværdig fortælling, der på intet punkt er vedkommende og medrivende. Det eneste den skal have kredit for er, at den trods alt ikke forsøger at samle samtlige historier til sidst, men nøjes med omkring halvdelen. Og så er det ellers bare at folde hænderne og bede til, at Marshall og Fugate ikke kaster sig over endnu en helligdag.

 

 

 

Smid en kommentar