Netflix rangerer danske Internetudbyderes streaming kvalitet

De fleste af os har prøvet at skærmen fryser midt i en god film, fordi internettet har brug for at buffe, eller måske bliver det hele pludselig pixeleret midt i et spændende afsnit. Hvis du gerne vil undgå dette, skal du læse videre.

Hvert år kårer Netflix nemlig de bedste og dårligste internetudbyder ift. at streame på deres platform. De har alle disse data tilgængelige, fordi deres program registrerer hvor stabil og hurtig internetforbindelsen er, mens du sidder og ser din yndlingsserie.

Her kan du se grafen over de fem bedst placerede danske internetudbydere i sammenligningen:

Unavngivet-1

 

YouSee rangerer øverst på listen, og det er ikke så underligt, da de som bekendt er ejet af TDC, og derfor bruger deres bredbånd og fibernet. De næste to udbydere er Waoo, og så kommer Trefor og Stofa bredbånd. Året før var det også Yousee og Waoo som toppede listen, så det er altså et par gode bud på en stabil leverandør.

Tre af de fem internetudbydere på listen leverer fibernet, mens resten er Internet via kabelTV, som altså i denne sammenligning vinder over DSL-forbindelserne. (internet via telefonlinjen).

Man skal ned til 9-12 pladsen før DSL forbindelserne kommer frem.

Det er ikke prangende hastigheder (3-4 Mbit), men man skal huske på, at det er gennemsnitshastigheder. Hvis man er flere i husstanden, som bruger internettet samtidig, så påvirker det naturligvis også forbindelsen. De hastigheder du får oplyst hos internetudbyderen er altid målt direkte på boksen, fordi så snart du kobler et trådløst Wi-Fi netværk på, vil der være et tab i hastighed.

Derudover skriver Netflix, at disse hastigheder er målt i ”prime time”, som betyder, at hastighederne er målt nogle af det tidsrum hvor der er ekstra pres på båndbredden.

Dvs. at de noterede hastigheder er worst-case scenario. Det er desværre ikke muligt at se bunden af listen. Man kan kun se de 12 øverst rangerede, som alle har fornuftige hastigheder.

Hvor hurtig bredbånd kræver Netflix?

Vi har lånt lidt statistik fra netkablet.dk, som angiver hvor mange Mbit bredbånd man skal have, for at kunne streame fornuftigt med tjenester som Netflix og HBO.

Husk på at disse tal igen er målt direkte på din internetforbindelse, og hvis du anvender et trådløst netværk vil det være langsommere, hvilket forklarer hvorfor de målte hastigheder fra Netflix er noget lavere.

Normalt siger man at fem Mbit forbindelse er optimalt ift. at streame i HD-kvalitet. Det defineres som 720 px eller bedre, og når man taler om fuld HD er 1080 px. Til fuld HD kræves omkring 10 til 15 Mbit forbindelse, hvis du vil undgå at skærmen af og til bliver lidt pixeleret eller udsendelsen buffer.

Flere og flere udbydere tilbyder efterhånden stream i Ultra HD, som også kaldes også for 4K stream. Det kræver typisk 25 Mbit internet for at sikre en stabil kvalitet, og det er den hastighed  du skal gå efter, hvis du vil fremtidssikre dit Internet, eller hvis du bare godt kan lide at se det hele i knivskarp kvalitet.

Politisk investering øger hastigheden de kommende år

Regeringen afsatte sidste år 300 millioner kroner til at skabe  hurtigere bredbånd til udkants Danmark, med særligt fokus på at løfte de områder som ikke har stabilt Internet. Det skulle gerne betyde, at langt flere husstande får stabil download og upload forbindelse indenfor det næste år eller to, hvor man hvert år kan søge om støtte fra denne bredbånds-pulje.

Ifølge BT har 83% af befolkningen i dag adgang til godt Internet, og det er det der skal laves om på, så vi kommer tættere på 100%. Landdistrikternes fællesråd vurderer, at det vil hjælpe en del på problemet, men at det ikke vil løse problemet.

Smid en kommentar