Netflix i modvind i biograferne

Succesen med serierne har givet dem blod på tanden for også at kaste sig over markedet for spillefilm. Lidt besynderligt har de valgt, at det første projekt de kaster sig over, bliver en efterfølger til Ang Lee’s Crouching Tiger, Hidden Dragon fra 2000, som endte med at vinde ikke færre end 4 Oscars.

Filmen har fået den rimelig identiske titel, dog efterfulgt af The Green Legend. Og planen er at filmen skal have premiere på Netflix og iIMAX biografer til august 2015. Det er et lidt spøjst valg af film, men ikke desto mindre er der mange der begejstret for at Netflix nu også begiver sig ud på spillefilmsmarkedet.

Det er dog ikke alle, der klapper lige højt i hænderne, og nu er Netflix kommer i gevaldig modvind i flere amerikanske biografkæder. De har nemlig valgt at boykotte filmen, da de ikke vil vise en film, der kan ses hjemme på samme tid. En talsmand for en af kæderne siger, at de har helliget sig at vise film, der eksklusivt kan ses i biograferne, og derfor vil de ikke vise Netflix filmen.

Nu bliver filmen ikke nødvendigvis laves for at blive en den helt store boxoffice succes i biograferne, men alligevel må det vække ærgrelse hos Netflix, at fire af de store kæder vælger dette boykot. Omvendt kan det nok heller ikke undre, at biograferne ikke entydigt jubler over det.

1 comment

Smid en kommentar