Morning Glory – glorificerende morgen tv

Og det er lige præcis hvad Morning Glory er, en film der egentlig fungerer ganske fint, men fuldstændig forsvinder i mængden af hundredvis af stort set identiske film. Man har næsten allerede glemt filmen, når man forlader biografens mørke, men man er trods alt fint underholdt i de små to timer filmen varer.

Sød pige møder sød fyr – og slem fyr
Rachel McAdams spiller den lettere forvirrede, men ganske charmerede og talentfulde producer Becky Fuller. Hun arbejder på en lille tv station i New Jersey, hvor hun laver morgen tv. På grund af nedskæringer bliver hun dog fyret, og må nu ud og finde sig et nyt job. Det går da også ualmindeligt smertefrit, og snart er hun ansat som chefproducer på IPSs morgenshow Daily Break, efter en ellers yderst pinlig samtale med Jerry Barnes(Jeff Goldblum). Morgenshowet hun bliver ansat på, kæmper med forfærdelige seertal, og er i fare for at blive lukket, hvis der ikke snart sker en positiv udvikling i seertallene.

Det tegner godt for Becky, nyt job, ny lejlighed og så møder hun endda også den søde og lækre fyr Adam(Patrick Wilson), der også arbejder for selskabet som producer. Det hele går dog ikke så fantastisk som det tegner.

På showet er der to studieværter. Colleen(Diane Keaton), der har været på stationen i en livstid og Paul(Ty Burrell). Det første Becky gør som producer, er at fyre den utålelige Paul, til stor hyldest fra resten af crewet. Lige pludselig står hun nu uden en studievært, og ingen penge til at hyre en ny. Hun er derfor nødt til at finde en, der allerede er tilknyttet tv-selskabet.

Valget falder på Mike Pomeroy (Harrison Ford), der efter at have vundet en Pulitzer og ikke mindre end 16 Emmy priser, nu ikke længere er det store aktiv han engang. Pomeroy er mildest talt modstridende overfor udsigten om, at skulle lave morgentv, da alle ved, at de rigtige journalister laver nyhedsudsendelser. På grund af hans kontrakt er han dog nødt til at sige ja, hvis han ikke vil miste sin millionhyre.

Verdens 3. værste menneske
Becky’s mandlige bekendtskab Adam advarer hende om at hyre Mike Pomeroy, da han ifølge Adam er verdens 3. værste menneske, dog overgået af den nordkoreanske diktator Kim Jung Il. Advarslerne viser sig også at være berettiget. Pomeroy gør fra starten alt hvad han kan for ikke at hjælpe programmet. Han gør faktisk mere skade end gavn, og seertallene stiger ikke. Pomeroy nægter at tage sig af “useriøse” journalistiske opgaver som at interviewe kokke og andre hverdagsmennesker. Becky mener dog stadig, at Pomeroy er nøglen til at gå seertallene til at stige. Hun skal bare nå ind til hans inderste – du kan jo så selv gætte om det lykkedes eller ej.

Fine skuespillere på autopilot
Alle de medvirkende skuespillere gør det fint i deres roller. Rachel McAdams er god som den forvirret Becky, der har svært ved at forstå sine følelser og endnu sværere ved at udtrykke dem. Patrick Wilson er fin som den charmerende Adam. Diane Keaton er fin som studieværten, og Harrison Ford er glimtvis fantastisk som et dumt svin, desværre får han ikke lov til at køre den helt ud.

Det hele er generelt meget fint, men det hæver sig aldrig rigtig over middel, og der er nok heller ikke nogen af de medvirkende, der har sagt ja for at udvikle sig som skuespillere og prøve grænser af.

Frygtelig og fantastisk forudsigelig
I 2008 skrev Aline Brosh McKenne den ganske forfærdelige 27 Bryllupper, og lad det være sagt med det samme. Morning Glory er en langt bedre film, men forudsigeligheden er den samme. Der er ikke noget, der minder om overraskende momenter i filmen. Desuden er hele historien ekstremt rosenrød. Jovist den nydelige Becky har da sine problemer med kærlighedslivet og forventninger til hende. Der går dog ikke mange minutter før de få problemer er løst og hun er klar til at løse den næste problemstilling.

På den side er det nærmest tragikomisk, at man ikke skal bruge en eneste hjernecelle på at se filmen. På den anden side er der noget dejlig trygt og næsten familiært ved at se en film hvor man hele tiden ved hvad der sker. Hvorfor Lost skaberen J.J Abrams har valgt at producere filmen er lidt af et mysterie, han er normalt ellers kendt for at lave lidt mere hjernevridende ting. Men det kan også være han bare skulle bruge lidt tid, hvor han kunne slå autopiloten til.

 

 

 

 

Smid en kommentar