Mission Impossible 5 skal løfte en tung arv

Siden den første film havde premiere for næsten tyve år siden tilbage i 1996, har filmene nemlig omsat for mere end 2 milliarder dollars eller mere end 16 milliarder kroner. Især den seneste film Ghost Protocol blev en gigantisk succes.

Inden premiere på filmen var der mange der spekulerede på, om der nu stadig var nogen der gad se på Tom Cruise som agent i endnu en actionfilm. Det var der i den grad nogen er gad.

Den fjerde film blev nemlig også den mest populære målt på omsætning. I alt endte filmen med at indspille tæt på 700 millioner dollars, hvilket også banede vejen for den femte film, og det er altså den der har premiere i denne uge.

På rollelisten er der gengangere som Ving Rhames og Simon Pegg, men der også igen er blevet plads til Jeremy Renner som William Brandt, der blev introduceret i Ghost Protocol udover den største af dem alle Tom Cruise.

Instruktøren og forfatteren Christopher McQuarrie er ny i forhold til Mission Impossible franchisen, men hans arbejde med Tom Cruise går efterhånden dybt. McQuarrie der udover at have skrevet den fabelagtige The Usual Suspects, også stod bag manuskriptet til Operation Valkyrie og Edge of Tomorrow der begge havde Cruise i hovedrollen. Cruise spillede også hoved og titelrollen i Jack Reacher som McQuarrie både skrev og instruerede.

Hvad der er kommet ud af samarbejdet og budgettet på flere hundrede millioner dollars, kan altså ses i biograferne fra torsdag.

Denne artikel er sponsoreret.

Smid en kommentar