Mig Før Dig instruktør forsvarer filmen efter kritik

Alle dem som i forvejen havde læst Jojo Moyes’ bog Mig Før Dig (Me Before You) vidste godt hvordan filmversionen ville ende. Men Thea Sharrocks debutfilm har alligevel mødt en del kritik og modstand efter dens premiere i denne uge.

Spoilers følger!

Okay, så Mig Før Dig endte ikke med at Sam Clafins og Emilia Clarkes karakterer levede lykkeligt til deres dages ende. Faktisk endte den med at Sam Clafins karakter dør ved aktiv dødshjælp i Schweiz fordi han ikke vil leve sit liv i en kørestol, på trods af at ham og Emilia Clarkes, Lou, er vanvittigt forelskede i hinanden. Romantisk antiklimaks? Det må man nok sige!

Selvom bogens fans sikkert er glade for at se en trofast filmatisering af den populære roman, har filmen fået en del mennesker op i det røde felt efter premieren.

På Twitter er der f.eks. startet en trend hvor brugere anvender hashtagget #BetterDeadThanDisabled til at kritisere filmens slutning.

Læs også: Mig Før Dig – Quirky men kedelig kærlighedsflick

Den amerikanske aktivist, Jay Ruderman, som er formand for the Ruderman Family Foundation, har udtalt at filmen “præsenterer et dybt forstyrrende budskab til samfundet omkring folk med fysiske udfordringer. Til de millioner af mennesker som trods handicap lever fyldestgørende og rige liv, foreslås det at de ville have bedre af at begå selvmord”

Tidligere film som har taklet lignende emner har i sin tid også mødt kritik, herunder Clint Eastwoods Oscar-vindende Million Dollar Baby.

Instruktøren, Sharrock, har nu forsvaret filmens valg om at være tro mod romanen. “Det kan man ikke gøre” sagde hun om at ændre på romanens historie. “Kan du forestille dig at filmen får premiere og vi så siger ‘den er præcis som bogen, bortset fra at vi fuldstændig har ændret på slutningen?'”

via GIPHY

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar