Man of Steel – Eksplosive alien-slagsmål

Vi kender jo godt historien. Kal-El fødes blot timer før at hans verden går under. Hans far, Jor-El (Russell Crowe), tager forholdsregler for at sikre hans søns og fremtidigere generationer af kryptonianeres overlevelse, ved at sende ham afsted til planeten Jorden. General Zod (Michael Shannon), født til det eneste formål at sikre Kryptons overlevelse, er dog imod Jor-Els visioner, da han mener det skal gøres på en anden måde (pff, politik…).  Men Zod bliver taget til fange og forvist fra Krypton – for at se til mens hans verden går under.

Vi springer i tiden, hvor en 33 årig Clark Kent (Henry Cavill)  forsøger at finde frem til, hvor det egentlig er han kommer fra. I en række flash-backs ser vi, hvordan han gennem sin barndom har været plaget af superkræfter (ja, buhu), fordi han i virkeligheden ikke er fra Jorden og den unge sol har styrket hans celler. Da han finder frem til et gammelt rumskib dybt begravet i is, møder han et hologram af sin fars bevidsthed, der forklarer ham om hans fortid, og om hvordan det er hans opgave at genskabe kryptonsbefolkning på Jorden. Og så møder han Lois Lane (Amy Adams) – og hun er sgu meget sød.
Men freden bliver hurtigt brudt da Zod og hans super-soldater ankommer i rumskib og kræver Kal-El udleveret. Så har vi balladen – og en del væltede skyskrabere…

Det er lidt som om filmen er delt op i to forskellige film: Vi har Supermans baggundshistorie på ca 1½ time, og derefter full-on storbys superhelte slagsmål mod en bande aliens (… hvor er det vi har set det før?). Det er et mærkeligt forsøg på at kombinere Snyder og Nolan som DC-fans kender, og samtidig give Avengers-fans noget smadder-action. Desværre, bliver det noget kedeligt at se superstærke mennesker kaste rundt med hinanden og vælte hele Metropolis – uden Marvels humor, bliver det bare lidt langtrukkent i længden. Baggrundshistorien kan til tider komme ud i lidt platte situationer, men derudover var jeg nu egentlig godt underholdt den første del af filmen.

Henry Cavill gør det nu egentlig udemærket som Supermand; i sidste ende består hoveddelen af hans rolle jo egentlig også bare i at dele øretæver ud og være et velskåret stykke han-dyr i stram latex.  Alt i alt en udemærket action-film, der minder mere om noget science-fiction ala Star Trek og Independence Day (jeg ved det, mærkelig kombi) krydret med lidt plaget Superman. Det er nu også synd at filmen udkommer blot en uge efter Star Trek Into Darkness, da de to films skurke minder en del om hinanden. Filmen er plaget af plothuller, men har tilgengæld en glimrende grafik. Det er ikke den Superman vi kender fra tidligere film, men det er nok i de flestes øjne også en god ting.

3stars

Smid en kommentar