Magic Mike XXL – spændstige mandekroppe i let fordøjeligt stripshow

De mandlige ’entertainere’ i Magic Mike XXL er pumpet og mere end klar til at underholde horder af skrigende kvinder. Her er ingen moderne far-kroppe, men udelukkende saftige og spændstige mandekroppe – lige til at sætte tænderne i. Magic Mike XXL er altså ikke kæmpe filmkunst, ej heller revolutionerende nyt – men for pokker – den er sgu meget sjov.

Hvor den foregående Magic Mike forholdt sig til og diskuterede stripperverden, er Magic Mike XXL et road movie setup. De tilbageværende ’Kings of Tampa’ har besluttet at ligge stripperlivet bag sig – men inden da, vil de deltage i et kæmpe strippershow på Myrtle Beach. Magic Mike aka Channing Tatum har siden vi så ham sidst, fået oprettet sit eget snedkerfirma og lever i borgerlig idyl med kæresten Joanna. Imidlertid ringer Tarzan (Kevin Nash), og fortæller at de alle befinder sig i byen og forbereder gravøl for Dallas (Matthew McConaughey). Iklædt jakkesæt ankommer Channing til et motel, hvor de veltrænede gutter fester. Dallas var dog ikke død, bare rejst til et bedre tilbud med ’the Kid’ (Alex Pettyfer). I stedet har gutterne en gensynsfest, inden deres tur til Myrtle Beach.

Efter gensynet bliver Channing grebet af stemningen og beslutter at tage med gutterne. Turen til Myrtle Beach er som andre road movies en rejse på både indre og ydre planer. Dallas spøger i baggrunden, da det var ham, der gav Tampa gutterne deres danserutiner. Nu er spørgsmålet om de tør udfordre sig selv og skabe deres eget – baseret på personlige præferencer.

Turen går gennem sydstaterne og undervejs lærer de mere om sig selv og diskuterer deres drømme – men for at det ikke skal blive for søvndyssende og korrekt, bliver turen også et møde med gamle og nye bekendtskaber, der sætter gang i flere fester. Magic Mike XXLs Setup minder på mange måder om bromancen i The Hangover-trilogien.

De fleste i castet har fået lidt flere replikker, så selvom Channing fortsat er hovedkarakteren, har specielt ’Big Dick Richie’ (Joe Manganiello) fået en større rolle. Det samme har Tito (Adam Rodriguez) og Ken (Matt Bomer). Dog er de meget typecastet. Bomer er nu i endnu mere udpræget grad en hippie-type, og Rodriguez har fået rollen som hipster. Der er heller ikke sparet på pop-kulturelle referencer. Manganiello – fra bl.a. True Blood-serien – får igen lov til at brøle ’de pokkers vampyrer,’ da en af de andres danserutiner er en Twilight-spoof.

Magic Mike XXL retfærdiggører stripperlivet med, at de er ’healer’ og derved hjælper kvinden til at se sig selv. Enig, de danser da også for kvinder i alle størrelser og ’the Kings of Tampa’ underholder både den finkulturelle overklasse og de sorte queens i Romes (Jada Pinkett Smith) sydstatshjem. Skulle man dykke ned i de tematiske referencer til køn, etnicitet og kulturelle baggrunde, så er der da nok nogle pointer gemt i den lette lommepsykologi, men der bliver skøjtet for meget over de situationer til rigtigt at diskuterer det.

I stedet skal man se Magic Mike XXL og bare lade sig forføre af de lækre dansetrin og smækre kroppe. Min bøn til en evt. næste film vil dog være Channing Tatum alene. Hans dansemoves er über imponerende og lige det er fantastisk underholdende.

3stars

Smid en kommentar