Mads Mikkelsen skal være Marvel-skurk – men hvilken?

Den danske Hannibal skuespiller skal spille skurk i den kommende Marvel film Doctor Strange. Spørgsmålet er bare: hvilken skurk han skal spille?

Til november indtager Benedict Cumberbatch og hans uforlignelige stemme Marvel universet i titelrollen som Doctor Strange. Blandt filmens medvirkende findes også Tilda Swinton som ‘The Ancient One’, Rachel McAdams som en unavngivet sygeplejerske og Chiwetel Ejiofor som Baron Mordo.

Mads Mikkelsen spiller filmens primære antagonist men det er endnu uvist hvilken ond karakter som den danske skuespiller står til at formidle. Marvel vil endnu ikke afsløre hvem Mikkelsen skal spille, men i følge visse fan-teorier (fordi selvfølgelig er der fan-teorier) falder mistanken på kaosmesteren Dormammu. En skurk som ofte har været oppe mod både Doctor Strange og andre Marvel helte.

1670883-docpro4qr9_1

Dormammu blev skabt af Stan Lee og Steve Ditko i Strange Tales #126 i 1964 og han er intet mindre end en udødelig dæmon som mestrer mørkets kræfter. Det kunne godt lyde som noget Mikkelsen ville blive castet til efter at have skræmt verden som kannibal-psykiateren Hannibal Lecter gennem tre sæsoner af den populære serie Hannibal. Der er i hvert fald ingen tvivl om at Marvel vil finde en af sine ondeste karakterer frem til danskeren, som også internationalt er kendt for sin skurkerolle som Le Chiffre i Bond-filmen Casino Royale. Hvis man har en europæisk accent, så må der også gerne komme lidt ekstra ond på toppen.

doctorstrangeheader (1)

Andre har spekuleret at Mikkelsen lige så vel kunne være blevet castet i rollen som Mephisto, en Marvel skurk som har forbindelser der rækker gennem Marvel universets andre franchisefilm som Thor og Spiderman. Dette kunne betyde at Mikkelsen ikke blot skal op mod Doctor Strange, men også andre velkendte superhelte. Uanset hvad, er vi sikre på at Mikkelsen nok skal imponere i skurkerolle overfor den kappeklædte Cumberbatch karakter – det kan kun blive for vildt!

Doctor Strange får premiere i danske biografer d. 3. november 2016.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar