Madagascar 3: Efterlyst i hele Europa

Det er langt fra Madagascar, og egentlig spiller titlen ikke længere den mindste rolle i forhold til historien i filmen, udover naturligvis at koge videre på suppen. Madagascar filmene har aldrig hørt til blandt toppen af animationsfilm, og det ændrer den tredje film i rækken bestemt heller ikke ved.

Det er endnu en gang Eric Darnell, der både har skrevet og instrueret filmen, ligesom det er tilfældet med de to foregående film, og det er da heller ikke svært at se. Dog kunne det også have været rart med bare en lille smule fornyelse, men Darnell har åbenbart lavet filmene ud fra devisen, at der ikke er grund til at lave noget, der ikke er gået i stykker.

Og det er da heller ikke fordi Madagascar 3: Efterlyst i Hele Europa er nogen dårlig film. Det er solid underholdning og den er flot lavet og uden tvivl god underholdning for hele familien, i hvert fald for de mindre. For modsat de fleste af Pixar og Disney’s produktioner, så fungerer Madagascar ikke specielt godt på flere planer.

 

Turen går til Eurpoa

For at finde pingvinerne og aberne der er taget afsted med superflyet (og dermed billettent hjem til New York), tager Alex, Marty, Melman og Gloria til Monte Carlo, hvor pingvingerne og aberne er i gang med at vinde masser af penge på casino. Redningsaktionen går dog ikke helt som forventet, da ikke alle kender deres plads i hirakiet, og der mere eller mindre opstår panik og total forvirring. Det lykkedes dog for dem at slippe væk, men på grund af opmærksomheden er de nu eftersøgt en berygtet storvildtsjageren i form af den meget lille kvinde ved navn Dubois, der med en succesrate på 100% aldrig har ladet et dyr slippe.

I deres flugt søger de om bord på et tog, der viser sig at være et cirkustog, der fragter Cirkus Zaragoza rundt i Europa. Og ved at omgå sandheden en lille smule lykkedes det for Alex & co at overtale dyrene til at de må komme med, da de bilder dem ind, at de også er cirkusdyr. Og æreskodekset mellem cirkusdyr lyder, at de passer på hinanden. Deres lille hvide løgn, kommer naturligvis til at bide dem i halen senere. De får endda en mulighed for at komme til New York, da der kommer en talentspejder og ser dem optræde i London. Cirkusset er dog i forfald, og chancerne for succes er små, men med hjælp fra de nye venner kan alting ske.

 

Savner Stiller, Rock og Schwimmer

De danske stemmer er fornuftige, men der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at jeg til hver en tid ville vælge Ben Stiller frem for Søren Fauli, for slet ikke at tale om, hvor uendelig meget bedre Chris Rock er i forhold til Mick Øgendahls skingrende og til tider mest af alt irriterende stemme. Her i landet kommer den i den originale version i et meget begrænset antal kopier. Det siger også noget om, at det ikke er en film til alle os, der elsker animationsfilm, men er lavet til stort set udelukkende børn.

 

 

Smid en kommentar