Lincoln er Spielbergs bedst anmeldte i 10 år

Steven Spielberg har lavet mange fremragende og storslået film, men de sidste 10 år har måske ikke været de bedste i hans karriere, og film som den fjerde Indiana Jones film og War Horse har ikke levet op til hans store navn. Noget tyder dog på, at han med Lincoln er lige hvor han skal være igen. I hvert fald har filmen på Rottentomates en score på 92%. Et lignende tal skal man tilbage til Catch me if you Can fra 2002 for at finde. Det betyder at 92% af alle anmeldelser af filmen er gode. I gennemsnit har filmen fået 8 ud af 10.

Det er dog ikke nok til at slå hans alltime bedst anmeldte film i følge Rottentomatoes, Jaws eller på dansk Dødens Gab fra 1975, har nemlig som en af de meget meget få film en upåklagelig score på 100%. Det er dog kun baseret på 52 anmeldelser, hvilket er væsentlig færre end de nye film.

På rollelisten finder man udover eksempelvis Oscar vinderen Daniel Day-Lewis som Abraham Lincoln. Derudover medvirker blandt andre Joseph Gordon-Levitt som sønnen Robert Todd Lincoln, Tommy Lee Jones, Jackie Earle Haley og Jared Harris.

I USA har filmen premiere som nævnt premiere i dag, men herhjemme må vi væbne os med en smule mere tålmodighed. Lincoln har nemlig først dansk premiere i starten af det nye år – nærmere betegnet den 24. januar.

Lincoln trailer

{linkr:related;keywords:lincoln;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar