Lawless – Moonshine uden så meget shine

 

De tre bonderøvsbrødre, Bondurant, leverer moonshine til de gæve folk i syden. Forretningen går ganske fint, lige indtil Specialagent Rakes kommer og ødelægger det hele. Pludselig kræver politiet bestikkelse, for hvorfor skulle de ikke også have en bid af kagen? Storebror Forrest Bondurant, der siges at være udødelig, vil absolut ikke dele sin kage, og så er der ellers dømt krig!

 

Rodet historie – med god musik

Det er selveste Nick Cave, der står bag manuskript og musik til Lawless. Og musikken er da også helt eminent god – ja faktisk fremragende! Historien, der bygger på en sand en af slagsen, er dog en noget rodet affære. De 115 minutter, filmen varer, kunne snildt have været kortet ned til 90, hvis man lige støvsugede manuskriptet for unødvendigt fnuller. Der er simpelthen for mange nullermænd og sidehistorier, der ikke for alvor har nogen betydning for filmens overordnet plot, men derimod bare ligger som ligegyldigt støj. Og det er altså lidt synd, at en ellers glimrende gangsterfortælling skal druknes i rod.

 

Hard Hitter Hardy trækker op

Hvis der er en ting, der bestemt ikke roder i filmen, så er det Tom Hardy i rollen som Forrest Bondurant. Den mand er simpelthen fantastisk! Shia LaBeouf gør også et rigtig godt stykke arbejde som den antivoldelige lillebror, Jack, der bliver så håbløst forelsket i præstens datter, Bertha Minnix, spillet af det smukke talent Mia Wasikowska. Karaktererne står generelt skarpt og velportrætterede i Lawless.

 

Bare endnu en

Når det hele sammenfattes, så sidder jeg tilbage med en følelse af, at jeg har set en ganske udmærket film, der hverken har gjort det rigtig godt eller rigtig dårligt. Normalt ville jeg sige, at det ikke er den dybe tallerken, Nick Cave har opfundet her. Men det er det måske lige netop. Problemet er, at vi har så mange dybe tallerkener i skabet i forvejen, at den her forsvinder i stakken.

 

 

Smid en kommentar