Kill List – okkulte brutaliteter

Dels fordi den er aldeldes voldsom, og til tider er den sammenlignelig med Irreversible i dens meget udpenslede vold med flækkede knogler og et par ødelagte kranier. Generelt er det ikke en film, der kan anbefales til folk med sarte nerver. Især ikke dens overraskende, udspekulerede og helt igennem ondskabsfulde slutning.

Masser af mystik

Filmen handler om venneparret og kollegaerne Jay (Neil Maskell) og Gal (Michael Smiley), der har en blakket fortid som lejemordere. De har også været i krig sammen i Irak, og har altså ikke lagt professionen på hylden. Der er sket en episode for 8 måneder siden i Kiev, der har fået dem til at trække sig lidt tilbage. Man får ikke at vide, hvad det er sket, men som filmen skrider frem, bliver det klart at det er Jay, der på en ubehagelig måde har mistet besindelsen. Generelt er der mange ting i filmen, hvor man som tilskuer er ude i mørket. Man får smagsbidder af hvad der er sket i fortiden, men det hele bliver aldrig afsløret, på den måde fastholder Wheatley også en vis mystik over hovedpersonerne.

Mens Gal er enlig (dog med løse forhold) bor Jay sammen med sin smukke kone Shel (MyAnna Buring) og deres søn Sam (Harry Simpson). Alle de penge som Jay har sparet op, er efterhånden væk og pengene er derfor små i den lille familie. Derfor siger han modvilligt ja, da Gal kommer med en ny opgave.

 

Alle opgaver er ens

De får opgaven, og det viser sig at første navn ud af tre på listen, er en præst. Jay har dog ingen kvaler, da alle mord blot er et navn på et liste. Da Jay skal affyre det dødbringende skud, er det som om præsten nærmest smiler og er helt afklaret med at blive dræbt, hvilket naturligvis skaber forundring hos Jay. Og det skal hurtigt vise sig at blive meget mere mystisk, i takt med at volden og brutaliteten tager til i styrke vokser forvirringen over listen også, men sandheden bag listen går alt for sent op for dem – og skal naturligvis ikke afsløres her.

 

Ikke for alle – men glimrende for få

Kill List er ikke en film, der er lavet for et blive en gigantisk økonomisk succes. Den er alt for snæver og speciel til at det kan blive tilfældet, den er lavet til en helt specielt publikum, og hvis man tilhører disse, er der ingen tvivl om, at man vil sætte pris på filmen både i dens brutalitet, ærlighed og lettere kringlede historie. Undertegnede var bidt af filmen og hele dens stemning, samtidig er det heller ikke svært at forstå, at nogen ikke vil se det helt store lys i den. For den kan meget let virke roddet i handlingen og amatøragtig i filmningen, men hvis man accepterer filmens på dens præmisser, så er den langt mere genial end den er gal.

 

 

Smid en kommentar