Kæmpe sydkoreansk Oscar triumf

I nat blev der som de fleste nok er klar over, uddelt de eftertragtede Oscar statuetter. På forhånd var det mere eller mindre givet, at Bong Joon Ho’s Parasite ville vinde for bedste ikke engelsk-sproget/internationale film. Det var derfor heller ikke den store overraskelse, da det skete. Langt mere opsigtsvækkende var det dog, at den også fik prisen for bedste film, samt at Bong Joon Ho vandt for bedste instruktør. Dermed gjorde filmen mere eller mindre rent bord i de store kategorier, den var nomineret i.

Det er ikke blot flot, det er også historisk, det er nemlig første gang en film, hvor der ikke tales engelsk, vinder prisen for bedste film.

Filmen der fik den længste næse var uden tvivl Martin Scorsese’s The Irishman, der trods hele 10 nomineringer, endte med ikke at tage en eneste pris med hjem.

Udover Parasites store triumf var der ikke de store overraskelser at finde blandt vinderne. Helt som ventet fik Joaquin Phoenix prisen for hans rolle som Jokeren. Det er naturligvis værd at bemærke, at det er anden gang en skuespiller vinder en Oscar for den rolle (Heath Ledger vandt som bekendt også fir The Dark Knight).

Brad Pitt fik også langt om længe sin første Oscar for sin rolle i Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood. Han vandt som producer for 12 Years a Slave tilbage i 2014, men det er hans første som skuespiller efter 3 nomineringer tidligere.

Hele listen af vindere kan ses her

Smid en kommentar