The Judge – blu-ray anmeldelse

Hank er blevet lidt fremmed overfor familien, efter han er flyttet til storbyen Chicago, hvor han er forsvarsadvokat for tunge erhvervsfolk . Han kommer hjem til moderens begravelse. Allerede her får vi en indikator på, at alt bestemt ikke er rosenrødt mellem far og søn, da Hank som den eneste ikke får et knus, men må nøjes med et håndtryk. Det er dog ikke begravelsen, der er omdrejningspunktet i filmen.

Mens han er i byen, er der nemlig en mand der bliver kørt ned og dør. Manden viser sig, at være en forbryder, som faderen Joseph i sin tid dømte, men som slap meget nådigt fra sin ugerning. Selvom han er dommer i byen, kommer han under mistanke for at være manden bag rattet, og det bliver ikke bedre af, at han ikke kan komme med et alibi, og at hans bil tilsyneladende har været involveret i et uheld.

Det ender naturligvis med at Hank tager sagen, selvom den hårdnakkede Joseph til at begynde med er i mod det, og Hank egentlig ikke ønsker at involvere sig alt for meget.

Filmen er lidt en hybrid mellem et familiedrama, et retsalsdrama, en kærlighedsfilm og så tilsat lidt komedieelementer. Instruktøren David Dobkin er da også mest kendt for at være manden bag film som Wedding Crashers og Shanghai Knights, så det kommer ikke som den helt store overraskelse.

Den starter egentlig ud som en komedie, men slår over og bliver og mere alvorlig. Om man er til den ene eller anden halvdel af filmen er nok en smagssag, men det havde i undertegnendes optik klædt den at holde en stil gennem filmen. Om det så skulle være den ene eller anden, skal være usagt.

Det ender med at være en film, der prøver lidt for meget at komme ind under huden på en, uden rigtig at lykkedes med det, da meget af det kommer til at virke lige lovlig forceret. Downey Jr. gør en god figur, men filmens mest overbevisende præstation kommer uden tvivl fra Robert Duwall.

The Judge er en godkendt film, der bestemt er værd at bruge et par timer på, men meget mere er den desværre heller ikke. Der er mange gode intentioner, men der stikker simpelthen af i for mange retninger, og kommer til at mangle den fokus en film af den slags behøver.

 3stars

Smid en kommentar