Journey 2: The Mysterious Island

Filmen havde Brendan Fraser i hovedrollen som onklen Trevor Anderson, der sammen med blandt nevøen sønnen Sean (Josh Hutcherson), i bedste Jules Verne stil måtte en tur til jordens indre.

 

Historien gentager sig

Oven på den store succes med The Hunger Games er Josh Hutcherson nu tilbage i rollen som Sean Anderson. Onklen er dog ikke længere inde i billedet, med det er i stedet Sean’s stedfar Hank (Dwayne Johnson). Forholdet mellem dem, er dog ikke præget af kærlighed og gensidig respekt, selvom Hank gør alt, hvad der står i hans magt. En dag Sean opfanger et mystisk signal, der viser sig at være en kodet besked fra bedstefaren Alexander (Michael Caine), som han ikke har set i flere år.

Sean får modvilligt hjælp af stedfaderen/værgen Hank, der er tidligere soldat i flåden, til at afkode beskeden, der med skjulte spor fortæller om en mystisk og hemmelig ø, og ikke mindst hvordan man ved hjælp af forskellige forfattere finder frem til øen. Hank beslutter sig for at tage med Sean, for skabe et forhold til ham. Og sammen begiver de sig til Palau, hvorfra de skal videre ud til den hemmelige ø. Ingen af de lokale kaptajner vil dog sejle dem, da området er fyldt med forlis og andre ulykker. Men så støder de på Gabato (Luis Guzman) og hans smukke datter Kailani (Vanessa Hudgens), der for det rette beløb vil flyve dem derud i Gabato’s faldefærdige helikopter.

Det bliver starten på et eventyr, meget i stil med den første rejse, hvor vi beskuerne bliver underholdt i godt halvanden time, med fantasifulde væsner i spøjse størrelse, hvor store dyr er blevet små og små dyr er blevet store. Det betyder elefanter i gravhunde størrelser, hæsblæsende jagter gennem luften på kæmpebier med fugle lige i hælene, Kaptajn Nemo’s grav og andet godt blandet fra Jules Vernes forunderlige verden.

 

Familiefilm med stort F.

Journey 2: The Mysterious Island er en ganske underholdende film, der byder action, drama, kærlighed og ikke mindst en masse ganske hæderlig brug af 3D. Men den favner en smule forkert. Det er en familiefilm, men det er svært at se hvem i familien der virkelig vil få noget uf ad den.

Den er nemlig meget banal, og flere af tingene i filmen får den mest af alt til at virke som en børnefilm, der næsten kunne have danske stemmer. Det har den dog heldigvis ikke, hvilket uden tvivl også ville have ødelagt den fuldstændig. Alligevel så skyder den lidt over, at være til de mindre. Den minder meget om en pre-teen eller spæd teeangers drøm med platte replikker, store muskler og en lækker ung pige. Men den savner action for at være rigtig medrivende og tyngde for at være gribende. Men så er det jo godt, at der er de nydelige unge mennesker Hudgens og Hutcherson (ja, det rimer jo næsten). Hvor drengene nok vil falde for Hudgens, så er Hutcherson blevet eye-candy for pigerne især efter The Hunger Games. Uden de to er det svært at se hvem, der skulle se filmen.

Men hvis man bare vil have good clean family entertainment i halvanden time, så er det en ganske fornuftig film.

 

 

Smid en kommentar