J. J. Abrams: Reys forældre er ikke med i ‘Force Awakens’

I følge instruktøren er Reys forældre måske ikke nogen af dem vi ville have gættet på .

(Foto: Lucasfilm)

Under en Q&A ved Tribeca Film Festival i fredags blev instruktør og producer J. J. Abrams spurgt om det mest omdiskuterede spørgsmål som Star Wars: The Force Awakens har rejst: Hvem er Reys forældre?

Til dette svarede han: “Øhm, Reys forældre er ikke i Episode VII” med reference til Force Awakens som havde premiere i december sidste år. “Så jeg kan umuligt på dette tidspunkt fortælle hvem de er” sagde Abrams. “Men jeg vil dog tilføje dette; det er også et spørgsmål som Rey tænker meget på” jokede han.

abrams15f-4-web

(Foto: Getty Images)

Abrams kommentar har med god grund skabt røre hos Star Wars fans verden over, for kommentaren afruster nemlig samtlige populære fan-teorier omkring Reys oprindelse. I Force Awakens lærer vi at Rey har Kraften (‘the force’) i sig, noget som hun sandsynligvis har arvet fra sine mystiske forældre eller slægtninge som efterlod hende på planeten Jakku da hun var barn. Dette har fået flere fans til at spekulere på hvem af de originale, returnerende karakterer som vil vise sig at være Reys forældre; Han Solo, Leia Organa eller måske Luke Skywalker?

Abrams har efterfølgende forsøgt at trække sin kommentar lidt i land igen ved vagt at uddybe: “Det jeg mente var, at hun (Rey) ikke opdager sine forældre i Episode VII. Dette udelukker ikke at de allerede kan eksistere i hendes verden.” Men kan man virkelig stole på at Abrams (manden som ventede til sidste øjeblik med at afsløre at Benedict Cumberbatch var Khan i Star Trek: Into Darkness) ikke uheldigvis afslørede en vigtig detalje omkring Reys forældre, for blot at forsøge at dække over det med vage udtalelser?

rey-han

(Foto: Lucasfilm)

At hverken Han, Leia eller Luke er Reys forældre baner dog også vejen for andre teorier, såsom at Rey kunne være Obi-Wan Kenobis barnebarn eller måske en efterkommer af den onde Sith, Sheev Palpatine/Darth Sidious. Begge af disse teorier ville kunne forklare Reys tætte tilknytning til Kraften. Såfremt hun er efterkommer af Obi-Wan forklarer dette også hendes mystiske tilknytning til Luke Skywalkers lyssværd som kaldte på hende i Force Awakens. I Star Wars IV: A New Hope er det nemlig Obi-Wan som overrækker lyssværdet til den unge Skywalker og i den sidste scene af Force Awakens giver Rey det samme lyssværd tilbage til Luke. Bliver denne scene ophøjet som et stort film-alt-i-helikopterperspektiv øjeblik grundet den episke tilbagekomst af Mark Hamill? Eller får denne scene i virkeligheden sin gennemslagskraft for at understrege det tætte bånd mellem de to karakterers forfædre og betydningen i at det netop er Rey som overrækker sværdet til Luke? Hmm…

Det ultimative (og mest ironiske) antiklimaks kunne selvfølgelig være at Rey blot viser sig at være en helt tilfældig pige som af uforklarlige grunde har fået en speciel tilknytning til Kraften lidt ligesom Anakin Skywalker havde i sin tid.

via GIPHY

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar