Insidious: Chapter 2 – Into the further we go

I kølvandet på begivenhederne fra Insidious, er familien Lambert flyttet hjem til Josh’s(Patrick Wilson) mor, Lorraine(Barbara Hershey) for at få ro, mens politiet efterforsker den mystiske død på Clairvoyanten Elise(Lin Shaye). Der går dog ikke længe før både Josh’s kone, Renai (Rose Byrne) og Lorraine begynder at opleve mystiske hændelser, og se ting som ikke burde være der.

Denne gang er det dog ikke familiens søn Dalton den er gal med, men i stedet Josh. Med Josh’s opførsel der bliver mere og mere besynderlig beslutter Lorraine sig for, at opsøge Elises’ to tidligere assistenter, der også tidligere havde hjulpet familien Lambert. De to assistenter går med til at hjælpe familien igen, men først må de have kontakt til Elise fra det hinsides, så hun kan hjælpe dem med stoppe, hvad det end er der hjemsøger Josh en gang for alle.

Insididous: Chapter 2 tager som allerede nævnt udgangspunkt i dens forgænger, og det kan derfor mere en anbefales at man har set Insidious. Endvidere kæder James Wan mange af begivenhederne fra den første sammen med Insidious: Chapter 2, som fungerer rigtig godt for filmen, og giver følelsen af filmene hænger sammen, og skal ses i forlængelse af hinanden, og ikke bare som en hvilken som helst sequel. De to assistenter har fået en større rolle, og fungerer på en måde som comic relief. På visse tidspunkter virker dette passende, men også helt malplaceret på andre, hvilket til tider desværre ødelægger noget af den fantastiske suspense, som filmen ellers så godt bygger op.

Der er ingen tvivl om hvem instruktøren er, og filmen følger James Wan’s manual for geniale gyser. Det fantastiske lydbillede, med brugen af violiner på en sådan måde, at hårene rejser sig, og med de skumle scener af skikkelser der passerer ubemærket hen over skærmen, sætter virkelig stemningen for endnu en fantastisk horror fra James Wan.

Insidious: Chapter 2 er en god film, og horrorstilen er helt klart på niveau med James Wan’s andre film. Det er dog desværre som om at filmens uhygge topper midt i filmen, og slutningen bliver lidt sløv. I stedet for at bringe noget nyt til filmens ende bliver mange elementer fra den første film genbrugt, og Isidious: Chapter 2 får desværre alligevel en smule af den typiske “sequel-følelse”.

All in all: et must see hvis man kunne lide den første.

4stars

Smid en kommentar