In the heart of the sea blu-ray anmeldelse

Det er langt fra alle der har læst den, men der findes nok ikke mange, der ikke på en eller anden måde har stiftet bekendtskab med en af litteraturens helt tunge klassikere Moby Dick.

Dette er ikke en filmatisering af Herman Melville mere end 150 år gamle klassiker, men en film baseret på hændelserne, der gav inspiration til den episke fortælling om den store hval.

Filmen handler altså tildels om Meville (Ben Whishaw), der har hørt rygter om en historie, og derfor opsøger en gammel sømand, der skulle have oplevet hvalen på egen krop, og været ombord på hvalfangerbåden. Han indvilliger modvilligt i at fortælle historien mod en bunke penge, og det er så her filmen tager sit egentlige udspring.

Hovedpersonen er Owen Chase (Chris Hemsworth), der er førstestyrmand på hvalfangerbåden Essex, der stævner ud fra Nantucket. Egentlig troede Chase han skulle være kaptajn, men denne rolle er givet til den uerfarne George Pollard (Benjamin Walker), der har et bedre familienavn, og dette bliver naturligvis også et vigtigt element i historien, udover mødet med den glubske hval.

Det er Ron Howard der har stået for instruktionen, og det er da heller ikke fordi håndværket fejler noget i hænderne på den Oscar vindende instruktør, men i forhold til hvor stor en fortælling Moby Dick er, så er det meget begrænset hvad det lykkedes for Howard at få ud af den.

For selvom det er storslået, lækkert lavet, flot filmet og lydsiden bestemt ikke fejler noget, så formår filmen ikke rigtig at blive medrivende på den måde, som en film af denne burde være der. Man burde sidde på det yderste af sofaen og lade sig rive med, men det sker ikke på noget tidspunkt, og den ender desværre med at føles som et kæmpe plask i stedet for et brag.

Skuespillerne gør det godt, men filmen trækker for langt ud, og der skal gå omkring en time, før vi møder hvalen, og med alt ære og respekt for historien og magtkampene ombord på båden, så er vi altså kommet for at se hvalen, og selvom CGI afdelingen ikke har fejlet, så bliver den langt fra så skræmmende som Melville beskrev den i 1851.

In the Heart of the Sea kan sagtens anbefales som et par timers fornuftig underholdning, men hvor Moby Dick bogen forlængst er gået over i historien, så gør den det på ingen måde, hvilket nok også er en af grundene til at filmen blot indspillede 90 millioner dollars på verdensplan, mindre end den havde kostet at lave.

3stars

 

Smid en kommentar