IMAX – revolutionerer din Avengers-oplevelse

Drop 3D – IMAX-formatet er det nye sorte! Ja, så enkelte er det faktisk. For endelig er IMAX kommet til Danmark, nærmere bestemt København.

Først og fremmest: Nej, jeg bliver ikke betalt af CinemaxX i København – men hands down – IMAX-formatet er den vildeste (– episke – fremragende – fabelagtige – ) bio-oplevelse, jeg har haft til dato. Den nye IMAX-sal var ikke klar, da der var pressefremvisning på Avengers: Age of Ultron, og derfor genså jeg i dag Joss Whedons mesterlige Marvel-film i IMAX-formatet. Hvis Mavel-filmene er en nørdet besættelse, eller måske niveauet lige under, så skal Avengers: Age of Ultron ses i IMAX-formatet!

3D har aldrig rigtig fungeret for mig. Billederne springer ud i hovedet og ofte er der et underligt størrelsesforhold mellem figurerne. Min oplevelse med Avengers: Age of Ultron i 3D var ligeledes blandet. Særligt de indledende 15 minutter af filmen er action-kaos, og 3D-formatet løste ikke de visuelle krav tilfredsstillende.

Helt anderledes er IMAX-formatet, som til trods for nogle uhyggelige store 3D-hornbriller, er en visuel opdagelsesrejse. Det panoramiske lærred synes nærmest opløst gennem filmen, og dybden i billedet er gengivet, ja faktisk virkelighedstro. Farve, skarphed, størrelsesforhold mellem karakterne og lyden forkæler dine sanser i imponerende grad, som samlet gjorde Avengers: Age of Ultron til en filmisk fornøjelse. Forhåbentlig bliver de kommende film, så som Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World og Impossible 5 lige så vellykket.

Smid en kommentar