Hvor er Oscar 2010 kandidaterne?

 
Det er ikke ligefrem nogen der skriger Oscar. The Hangover har fået glimrende anmeldelser og er en at årtiets mest populære komedier, men det er trods alt meget sjældent at en komedie løber med statuetterne.
 
Transformers 2: Gigant succes, men Oscarpotentiale ? Næppe, udover i kategorier som bedste lyd, bedste visual effects og lignende “tech kategorier”.
 
New Moon, det kan godt være at filmen kan give en MTV Movie Award eller to, Teen Choice er bestemt heller ikke udelukket, men Oscar akademiet består af voksne mennesker, så der røg chancen for Vampyr romancen nok.   
 
 
 
2012 lider uden tvivl samme skæbne som Transformers, der vil uden tvivl være nomineringer i de tekniske kategorier, men filmen er næppe blandt de bedste, ligesom John Cusack nok ikke skal regne med med, at hente sin første Oscar for hans præstation.
 
 
Der har været snakket om at Harry Potter and the Half-Blood Prince kunne have Oscarpotentiale, men ligesom det var tilfældet med Ringenes Herre trilogien, hvor de helt tunge kategorier nok først falder efter den sidste film.
 
 
Noget kunne tyde på at de mest åbenlyse kandidater lige nu kunne være Quentin Tarantino’s Inglorious Basterds, Neill Bloomkamp’s District 9, eller måske endda 500 Days of Summer, der kunne være en 2010 pendant til film som Juno og Little Miss Sunshine. En ting er dog sikkert, det er meget svært at finde en klar favorit til at blive den helt store vinder.
 
 
Dette falder paradoksalt sammen med at Oscar akademiet har besluttet at udvide feltet fra de normale 5 til 10 film. Der er kommet mange gode film i år, ingen tvivl om det, men at finde 10 der en Oscar værdig bliver alligevel lidt af en prøvelse. Dog er der stadig prominente filmskabere som James Cameron og Clint Eastwood hvis film endnu ikke har fået premiere, så der er måske “håb” endnu.

{linkr:related;keywords:Oscar 2010;limit:5;title:Relaterede artikler} 

Smid en kommentar