Hollywoods bedst betalte i 2008-09

 
George Lucas samarbejdspartner på Indiana Jones Steven Spielberg har heller ingen grund til at klage. Han har i løbet af året kunne inkassere 150 millioner dollars. Spielberg har før toppet listen, men må altså i år se sig overgået af George Lucas.
 
Generelt har det været rigtig gavnligt at være en del af den fjerde Indiana Jones film. Harrison Ford der spillede hovedrollen i filmen er placeret som nummer 11 på listen, med en indtjening på 65 millioner dollars. De tre modtager alle en stor del af overskuddet fra filmen, og da den har indspillet mere end 700 millioner dollars alene i biograferne har de tre herrer modtaget en ganske fornuftig hyre for filmen.
 
 
Nummer tre på listen er dog endnu en producer, nemlig  Jerry Bruckheimer der tjente et godt rundt beløb på 100 millioner dollars. Pengene stammer primært fra de milliard omsættende Pirates of the Caribbean film, men han tjener også store summer som skaber og producer på serien CSI. 
 
Jerry Seinfeld ligger nummer 4 på listen med en indtjening på 85 millioner dollars. I årets løb har Jerry Seinfeld været på tour med hans stand-up show, ligesom han har medvirket i en Microsoft reklame. Men langt størstedelen af hans indtjening stammer stadig fra tv-serien Seinfeld der stadig tjener mange millioner i dvd salg og royalties.
 
Den eneste skuespiller udover Harrison Ford der kan findesi Top 15 er komikeren Adam Sandler der har tjent i omegnen af 55 millioner dollars. Adam Sandler bliver betalt omkring 15 millioner dollars pr film han medvirker i, desuden har han Produktionsselskabet Happy Madison der eksempelvis har stået bag You Don’t Mess With the Zohan.
 
Hvis man går uden for top 15 over de bedst betalte i Hollywood kommer der flere skuespillere. Blandt de bedst betalte finder man Will Smith, Eddie Murphy(utroligt nok), Nicolas Cage m.fl. Top 10 over de bedst betalte rundes af, af Johnny Depp der tjente 27 millioner, efter han sidste år toppede listen med 72 millioner dollars. Der er en åbenlys grund til dette, han har i perioden ikke medvirket i en Pirates of the Caribbean film. 
 
En der ikke er på listen, men uden tvivl vil være det næste år er Michael Bay. Han bliver fyrsteligt betalt for Transformers Revenge of the Fallen, som han også modtager en stor del af overskuddet for. Filmen har indtil videre indspillet lidt over 700 millioner dollars, og det forventes at Bay kommer til at tjene omkring 100 millioner på filmen.

Så selvom det uden tvivl er de kendte skuespillere man læser mest om, er det altså mændene bag der tjener de helt store penge. Og der hersker ikke ligestilling i Hollywood, på ingen måde. Den skuespillerinde der tjente flest penge i samme periode var Angelina Jolie. Hun tjente til sammenligning omkring 27 millioner dollars i perioden hvilket altså er langt under halvdelen Harrison Ford der topper den mandlige liste. Den bedst tjenende skuespillerinde tjener det samme som den 10. bedst betalte mandlige skuespiller Johnny Depp. Så Hollywood er stadig lige så mandsdomineret som det altid har været.

Hele listen kan ses på Forbes hjemmeside her

kilde: forbes.com

{linkr:related;keywords:george lucas;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar