Hobitten trilogien er historiens dyreste

Men nu er det altså officielt, Hobbitten trilogien er nu den dyreste i historien. De tre film har nemlig kostet intet mindre end vanvittige 745 millioner dollars, svarende til lidt mere end 4,5 milliarder kroner.

Den er dermed langt dyrere end “forgængeren” i Ringenes Herre der i alt kostede omkring 300 millioner dollars at producere. Rent faktisk har hver enkelt Hobbitten film kostet det samme som hele trilogien af Ringenes Herre, og kvaliteten er tilsvarende højere – ja det kan nok diskuteres.

Hver enkelt af de tre film har kostet lige omkring 250 millioner dollars at lave, og er dermed alle sammen helt i toppen over de dyreste produktioner i historien. Førstepladsen på den liste indtages dog stadig af Pirates of the Caribbean: At Worlds End, der i sig selv kostede omkring 300 millioner dollars at producere.

Selvom det naturligvis er gigantiske investeringer for Warner bros, så har de ikke nogen grund til at klage. De to første film har begge omsat for lige omkring en milliard dollars, og mon ikke den sidste kommer til at gøre det samme, når den får premiere til december. Så selvom der er investeret massivt, skal fortjenesten stadig tælles med 9 nuller.

Smid en kommentar