Har du set Godfather?

Der er dog en ganske god grund til, at man kommer med en lille hvid løgn om hvorvidt man har set filmen eller ej. Det siger i hvert fald psykologen Per Thomsen “Folk lyver om at have set disse film, fordi man vil have social status. Det handler groft sagt om to ting: Det sociale og vores identitet” siger Per Thomsen.

Han kalder det en form for social sminke, hvor vi pynter en smule på vores kulturelle status. “Nogle nogle mennesker er det faktisk vitgtigere, hvordan andre opfatter dem, end hvordan de i virkeligheden er ” siger psykologen.

Undersøgelsen som Lovefilm har fået lavet, viser altså er er flest der lyver om at have set Francis Ford Coppola’s mesterværk The Godfather. Næsten hver tredje har på et eller andet tidspunkt løjet om at have set den.

Top 10 over film lyver om at have set ser således ud:

1: Godfather 31 %

2: Casablanca 16 %

3: Taxi Driver 11 %

4: 2001: A Space Odyssey 8 %

5: Resevoir Dogs 7 %

6: This is Spinal Tap 7%

7: Apocalypse Now 6 %

8: Goodfellas 5 %

9: Blade Runner 5 %

10: The Great Escape 4 %

The Godfather regnes af mange (med rette) som værende verdens bedste film, og derfor er det også ilde set, ikke at have set den. Og derfor er der altså mange der lyver om det.

Her på Film-nyt.dk går vi naturligvis ind for ærlighed, og opfordrer derfor alle til at få set filmene så de slipper for at lyve. Og så kan undertegnede da også indrømme, aldrig at have set This is Spinal Tap.

Men det helt store spørgsmål er naturligvis – Har DU set The Godfather?


{linkr:related;keywords:godfather;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar