Guldægget 2010

Udover guldægget prisen der er den absolutte hovedpris blev der dystet i tre kategorier “Den Nøgne Sandhed”, “Tusmørke” og “De Små Smil”. Derudover var der også en publikumspris der blev fundet på selve dagen af som titlen antyder det, det fremmødte publikum..

Priserne

I eftermiddagens første kategori “Den Nøgne Sandhed” dystede de fire film Trafficking, En film om FC Savanna, Blind Belief og endelig Syndefald. Filmene handlede om så forskellige emner som trafficking af prostituerede, hjælpeprojektet FC Savanna der samler penge ind til velgørende formål. Der var også plads til en moderne fortolkning af syndefaldsmyten om Adam og Eva. Det blev dog Blind Belief der vandt prisen, en pris der skulle vise sig ikke at blive den eneste til filmen.

Alt i mens publikum blev draget ind i en finurlig fortælling om jagten på Guldægget der var blevet stjålet af “selveste James Cameron” var det blevet sidst på eftermiddagen og tid til anden kategori “Tusmørke”. Her var drama i Forviklingen, film noir i Kvinden uden Kuffert, horror i Nyktofobi og endelig et mysterie i Tomrum. Juryen valgte at belønne noir filmen Kvinden uden Kuffert der dermed løb med showets anden pris.

Efter en halv times pause med plads til at strække benene og få sig en velfortjent sandwich og lidt til den tørre hals var det blevet tid til aftenens sidste pris, inden spændingen om Guldægget blev udløst. Den sidste kategori “De Små Smil”, bød på Kald min Konform, den ganske humoristiske Politi og Røvere om rollespil  anno 2010, En Ualmindelig Helt om at udleve sine drømme og endelig Zombie Hitlers Hævn, der også skulle vise sig at blive aftenens vinder i kategorien.

Guldægget 2010…..

Nu kunne spændingen dog heller ikke trækkes længere og Guldægget og Publikumsprisen skulle uddeles. Publikumsprisen gik til Politi og Røvere, mens Blind Belief instruktøren endnu en gang måtte på scenen for at modtage aftenens hovedpris – Guldægget. Udover prisen følger også æren at blive vist til Odense Film Festival.

Juryen

Juryen bestod i år af Birgitte Weinberger der er leder af Odense Internationale Filmfestival, Rolf Kofoed-Nielsen der er projektleder og koordinator for FilmFyn, Søren Ilved fra Filmz og Prami Larsen der er leder af filmværkstedet i Odense. Desværre var der igen i år ikke blevet plads til en reel filmskaber. En instruktør kunne måske have givet et lidt bedre indtryk, men fred være med det.

Showet som helhed

Generelt var hele showet ganske glimrende, der er naturligvis altid nogle skønhedsfejl med diverse VLC playere osv. Den slags småting skal ikke ødelægge et helstøbt billede af et ganske vellykket Show hvis lige man skal lede længe efter i Studiemiljøer. Dog manglede der måske en lille tak til showets oprindelige skabere Morten Lollike og Olav Hesseldahl der trofast var blandt publikum. Generelt var der mange både nuværende og tidligere studerende fra især Medievidenskab, flot at så mange stadig støtter op og fremtidens måske spirende instruktører og producere.  

Undertegnet vil i hver fald også være på plads til Guldægget 2011.

{linkr:related;keywords:film nyh;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar