Ghost Rider: The Spirit of Vengeance

I stedet for at satse på Johnson igen, satte de af underlige grunde deres lid til Brian Taylor og Mark Neveldine. Den dynamiske duo har tidligere stået bag de to Crank film, den frygtelige Gamer og den skuffende Jonah Hex. Man kunne på forhånd derfor godt have sine bange anelse omkring Ghost Rider: Spirit of Vengeance og den lever bestemt op til de dårlige forventninger.

 

Blaze is Back

Udover karakteren Johnny Blaze (Nicolas Cage) har efterfølgeren ikke meget med dne første film at gøre. Der er nogle enkelte referencer til den første film, men i bund grund bliver alle detaljer genfortalt, og filmen står derfor uden problemer, og det er mest af alt som om, der bliver lagt en smule afstand til den første film.

Johnny Blaze, der gemmer sig et sted i Østeuropa, bliver opsøgt af Moreau (Idris Elba) der fortæller ham, hvordan han kan vinde sin sjæl og sin menneskelighed tilbage, hvis han finder en lille dreng, der er eftersøgt af djævlen/Rourke (Ciarán Hinds). Det er altså langt fra kun Blaze, der er ude efter drengen, der er på flugt med sin mor Nadya(Violante Placido). Det bliver naturligvis til en masse sammenstød med efterfølgeren og det uundgåelige endelig opgør med djævlen. Filmen er skarpt skåret ud fra en skabelon, og der er intet overraskende undervejs i filmen, hvilket også er endnu et sten i kisten mod en i forvejen ikke specielt medrivende film.

 

Overgår originalen

Den første Ghost Rider var bestemt ikke specielt god, men efterfølgeren lykkes alligevel med at overgå den på langt de fleste måder, hvilket dog desværre er i den negative retning. Den mangler således endnu mere charme end den første gjorde det, og selvom ilden i hans ansigt måske er blevet virkelighedstro, er der ikke meget nyt på banen CGI mæssig.

Det værste er dog, at filmen meget fejlagtigt tager sig selv meget højtideligt. Hvis den havde haft en mere ironisk distance til sig selv, kunne den måske have været langt mere underholdende. Problemet er, at den tager sig selv meget seriøst, og den bliver flere gange næsten komisk, hvor det ikke er tilfældet. Nicolas Cage er en glimrende skuespiller, men han er altså ikke bedre end sit manuskript, og det har været hans problem i hans seneste mange hovedroller, papirtynde roller uden kød på. Det hjælper bestemt ikke, at han voldsomt overspiller Blaze der bliver en underlig karikeret størrelse.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance er måske ikke en direkte katastrofe, og den har da også enkelte fine detaljer og scener, men chancen for at den bliver en større succes end den første er mildest talt minimal og Neveldine og Taylor viser endnu en gang deres hang til hurtige klipninger og irriterende vinkler – nu i 3D (hvilket heller ikke gavner filmen specielt).

 

 

Synes godt om film-nyt på Facebook – så er du flink

Smid en kommentar