Funny People – Mere alvor mindre sjov

I filmen går hannye veje, han kaster sig over langt mere dramatiske og ikke mindst alvorlige problemer, og har forsøgt at lave et mere vedkommende film. Et forsøg der kun halvvejs lykkedes, og flere gange viser at det altså er i komikken at hans talent udfolder sig bedst.

Judd Apatow har tidligere både arbejdet sammen med Adam Sandler (You Don’t Mess With the Zohan) og Seth Rogen(Knocked Up, Superbad m.fl) der spiller hovedrollerne i filmen. Adam Sandler er en af de meget garvede komikere i Hollywood der har lavet store succeser i snart 20 år, mens Rogen er en af genrens mest lysende stjerner i øjeblikket.

I filmen er det også præcis de roller de to herrer spiller. George Simmons (Sandler) er en garvet millionær komiker der har lavet alt lige fra succesfyldt stand-up til tåbelige film med voksenbabyer. Ira (Rogen) er en ung talentfuld komiker fyldt med forventninger og forhåbninger om en dag at slå igennem. Derfor kommer det også som sendt fra himlen da Simmons ser ham på en klub og tilbyder ham at arbejde for ham som assistent. Ira siger naturligvis ja, uden helt at vide hvad han har sagt ja til.
Det viser sig nemlig at Simmons er døende af en sjælden sygdom og ønsker at vende tilbage til rødderne. Bland andet opsøger hans sin gamle kæreste som han ellers forlod for mere end 10 år siden. Det viser dig dog at hans sygdom er blevet kureret, men hvad gør man når man pludselig får en ny chance i livet.
Hele hans projekt bliver en lang prøvelse, ikke kun for ham selv, men også især for Ira der må stå model til lidt af hvert. Alligevel opbygger de to komikere er specielt forhold der kun kan opstå mellem mennesker i specielle situationer.
Så langt så kort, og sådan er filmen desværre også. Den første time af filmen, er nemlig så langt så godt, for herefter bliver filmen i korte træk simpelt hen for lang. Moralen bliver udpenslet og Apatow beviser, at hvor han er fantastisk når det kommer til komedie, lige så lidt fantastisk er han når det kommer til drama og de helt store følelser.

Generelt er vi nok mange der har det lidt svært med Adam Sandler og hans råbende facon der virkede bedre for 10 år siden end den gør i dag. I Funny People åbner han dog lidt op for den side han tidligere har vist i eksempelvis Reign Over Me. Den side der er mere afbalanceret og knapt så irriterende en side der klæder ham langt bedre end eksempelvis Zohan rollen. Og Seth Rogen, ja han er Seth Rogen, han kan spille en type rolle, og det gør han som altid ganske glimrende.

Alt i alt er Funny People ganske underholdende, og birollerne i form af Jonah Hill, Jason Schwartzman, Ray Romano og en fantastisk Eminem gør alle gode figurer og er med til at trække filmen fra middel til en smule over.
Hvis der havde været skåret lidt ind til benet og filmen var forkortet med en halv times have resultatet utvivlsomt været langt bedre. Alligevel er Funny People et ganske godt stykke håndværk der viser at Apatow trods alt kan andet end fald-på-halen komedie.

 

 

Smid en kommentar