Focus

Focus er en Con artist-film, og instrueret af makkerparret Glenn Ficarra og John Requa. De to har tidligere lavet komedier som I love you Phillip Morris og Crazy, Stupid, love. Hovedrollen spilles af Will Smith, som har Margot Robbie som sit kvindelige sidestykke. Will Smith kender vi fra mange store blockbustere, hvorimod Margot Robbie endnu ikke er den helt store stjerne, men med The Wolf of wallstreet og nu Focus samt flere store kommende Hollywoodproduktioner på resuméet, skal hun nok blive et velkendt navn.

Historien

Will Smith er den sympatiske og erfarne svindler, han hedder Nicky, men er kendt som Mellow, fordi han har et blødt hjerte, og er i grunden et godt menneske. Han møder den smukke Jess (Margot Robbie), som er en mindre succesfuld svindler, og hun ender som Mellows protege. I anledningen af Super Bowl rydder de to sammen med et større hold af svindlere New Orleans for pengepunge, ure, guldringe og andre værdifulde ting, og herefter skilles deres veje. Efter den yderst berigende tur til New Orleans springer vi 3 år frem, hvor Mellow og Jess uventet genforenes, netop som Mellow skal i gang med et nyt svindelnummer, og så kan tingene for alvor blive kompliceret mellem de to tidligere elskende, for nu er det ikke småting, der skal stjæles.

Dommen

På papiret bringer Focus ikke noget nyt på lærredet, og alt virker også lidt for CSI: Miami-agtigt, det hele er nyt, dyrt, lækkert og sexet og næsten alt går præcist efter bogen, ligegyldigt hvor usandsynligt og kompliceret noget er. Når det er sagt, så overrasker Focus stadigvæk positivt, de fleste karakterer har mere dybde end forventet. Overraskelserne leveres med respekt for seeren, de latterlige usandsynligheder bliver forklaret med erkendelsen af, at det kan gå galt, og der også er brug for held før alt kan lykkes. Det gør det nemmere at acceptere de tilfældigheder og uforklaret huller som der er.

Det skifter mellem det vellykket og mislykket, nogle situationer og replikker holder ikke, og det trækker filmen ned. For eksempel en lettere kikset dialog om Mellow skal køre Jess hjem, virker som mekanisk og følelsesforladt flirten. Hvorimod montagen af håndlangeren, der handler småting ind, spiser aftensmad for så at udføre sin ordre, er en perle og en af de ting, som trækker filmen tilbage op. Samtidigt har filmen mange små og underspillet komiske situationer og replikker, som giver lidt ekstra til underholdningen. Den tykke perser Farhad (Adrian Martines) står for flere af disse.

Selvom Focus ikke er en klassiker eller en kæmpe blockbuster, som Will Smith tidligere var synonym for, så er det stadigvæk en underholdende film. Faktisk er Focus en af Will Smiths bedste film længe, hvilket desværre ikke siger så meget efter After earth, men ikke desto mindre kan Focus godt anbefales, især som kompromis til kæresteparrene, der bare ikke kan blive enige, om de skal se  50 shades of grey eller Chappie.

4stars

Smid en kommentar