Er Junglebogen for uhyggelig til børn?

I morgen er der premiere på Disneys genindspilning af den klassiske fortælling Junglebogen, men filmen er allerede blevet dømt for uhyggelig til børn i følge formanden for det indiske Central Board of Film Certification.

De fleste af os husker Disneys tegnefilmklassiker Junglebogen som en sjov og sød fortælling om den lille dreng, Mowgli, som både lærer at overleve og nyde livet i junglen sammen med de vilde dyr. Men hvad sker der når man oversætter de nuttede og farverige dyretegninger til virkelighedslignende animationer som springer ud af biograflærredet i 3D?

I følge formanden for det indiske Central Board of Film Certification, Pahlaj Nihalani, bliver situationen pludselig alt for uhyggelig for de mindste i publikum, som kan opleve at dyrene (heriblandt tigre, bjørne og slanger) vælter ud mod dem på en skræmmende måde når de ser filmen i 3D.

Jon Favreaus (Iron Man) nye version af Junglebogen genfortæller den kendte historie om drengebarnet Mowgli (spillet af den kun 10-årige Neel Sethi) som er blevet opdraget af en ulveflok i junglen. Han må dog forlade sit hjem efter trusler fra tigeren Shere Khan (Idris Elba), hvilket driver ham på en eventyrlig rejse gennem junglen hvor han blandt andet møder slangen Kaa (Scarlett Johansson) og orangutangen Kong Louie (Christopher Walken).

Nihalani skulle i følge The Guardian have bønfaldt om at få filmens aldersgrænse sat op ad flere omgange, men hans anmodninger er faldet for døve ører i både hjemlandet og resten af verden. Filmen får premiere i Indien en uge inden den officielle verdenspremiere. Den udgør den første ud af to filmatiseringer af Rudyard Kiplings fortællinger som Disneys tegnefilm også var baseret på.

Filmen får premiere i danske biografer d. 14 april, men vil ikke blive vist med dansk tale, hvilket sandsynligvis vil sikre at de yngste biografgængere bliver derhjemme.

Hvis man er i tvivl om hvorvidt filmen er for uhyggelig til at hele familien kan være med, kan man evt. forsøge at vurdere det ud fra traileren (som kan ses nedenfor) eller følge Nihalanis eget råd om at tage ind og se den inden man viser den til de mindste.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar