Endgame fortsætter sin fremmarch

Artikler på film-nyt.dk kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Det er kun omkring tre uger siden at den sidste film i rækken om Avengers i alverdens udgaver havde premiere. Siden da har Avengers: Endgame gået en voldsom sejrsgang i biograferne verden over. For 10 år siden var der ikke mange der troede, at der nogensinde var en film der ville overgå Titanic på salgstal. Det skete dog i i 2010 da Avatar knuste rekorden og omsatte for lidt mere end 2,7 milliarder dollars.

Den rekord har stået fast i snart 10 år, og kun et par film har passeret de ekstreme 2 milliarder dollars, og ingen er kommet helt tæt på. Det tætteste har været Avengers: Infinity War og Star Wars: The Force Awakens. Det var dog indtil for tre uger siden, hvor Endgame fik premiere. Alene i den første uge omsatte filmen for over en milliard dollars, hvilket kun omkring 30 film i historien har omsat for – altså i alt.

Verdens største film

Filmens har fortsat sin voldsomme fremmarch og den bliver ved med at skovle penge ind. I skrivende stund er filmen et par millioner over 2,5 milliarder dollars. Det er med andre ord naturligvis også kun et spørgsmål om tid, inden Endgame bliver den største i historien. Når weekenden er omme er det i hvert fald meget muligt, at der sidder en ny film på tronen over de mest omsættende nogensinde.

Der er nok ikke den store tvivl om, at der er stor glæde på direktionsgangene hos Walt Disney. For selvom filmen også har været en af de dyreste i historien af producere med et budget på omkring 350 millioner dollars, så er indtjeningen voldsom. Derudover kommer naturligvis et svimlende merchandise salg af alt fra el motorcykler til børn, t-shirts, penalhuse, plakater og alt mellem himmel og jord.

At Avengers franchisen nu er slut, betyder derfor nok heller ikke, at det er endegyldigt farvel. Dertil er der ganske enkelt for mange penge i spil.

 

 

 

Smid en kommentar