This Is The End – Længe Ventet Dommedags Komedie

 

This Is The End er skrevet og instrueret af den altid sjove duo Evan Goldberg og Seth Rogen, som også stod bag film som Pineapple Express og Superbad. Filmen består af et mindre stjernespækket hold med navne som Jay Baruchel, Craig Robinson, Christopher Mintz-Plasse, Emma Watson, Michael Cera, Rihanna, Paul Rudd, Channing Tatum og jeg kunne blive ved.

Filmen blev ikke vist i Danske biografer på trods af, at have været en stor succes i de Amerikanske, hvor den indspillede 96 millioner dollars, men kun 15,4 millioner udenfor U.S.A. Selvom at have haft blu-ray og dvd-release i U.S.A d. 1 Oktober 2013, udkom den først i herhjemme i Danmark d. 13 Marts 2014. 

Jay Baruchel (Tropic Thunder, FanBoys) ankommer i Los Angeles fra New York for, at besøge sin gode ven Seth Rogen (Pineapple Express, Knocked Up) de er inviteret til fest i James Franco’s (Spiderman, 127 Hours) nye kæmpe Hollywood villa. Jay Baruchel er generelt ikke så glad, for hele den Hollywood kreds af venner som Seth Rogan er en del af. De to venner ankommer til festen, og imens at Seth Rogen hygger sig med at gå rundt og snakke med hans snobbede hollywood venner, er Jay Baruchel begyndte og kede sig lidt, og de beslutter sig for, at tage ned på den nærmest tank-station for at købe cigaretter, og herefter bryder helvede løs.

Jorden begynder at ryste og krakelerer, og på mystisk vis kommer der blåt lys ned fra himlen og suger tilfældige mennesker op i luften og væk fra jordens overflade. De to venner skynder sig tilbage til James Franco’s hus for, at advare deres venner om hvad der eftersigende ligner jordens undergang. De kommer tilbage til huset, og gæsterne til James Franco’s fest har ikke bemærket noget som helst og de har meget svært ved at tro på Jay og Seth. Gæsterne beslutter sig for at gå ud i Hollywood’s gader og til deres overraskelse er der ild i gaderne, kæmpe huller i jorden og menneskerne i byen er gået i totalt panik. Et kæmpe hul åbner sig midt i James Franco have, hvor at alle gæsterne står og ser på, og pludselig er halvdelen af gæsterne slugt ned i hullet og væk for evigt. Herefter starter de 7 bedste venners overlevelse imod død, dommedag og jordens undergang.

This Is The End er en af de sjoveste film som denne gruppe skuespillere og venner har lavet, og hvis man netop var til komedie film som Superbad og Pineapple Express, vil man elske This Is The End. Filmen er gal og genial, og det er den mest af alt fordi, at de alle sammen spiller den offentlige opfattelse af dem selv. Stor ros til skuespillerne og instruktøren i filmen, for at formå at få alle til, at spille en meget forskruet udgave af sig selv, med tempoet skudt helt i vejret.

4stars

Filmen er netop udkommet på dvd, blu-ray og VOD

Smid en kommentar