Dvd’en er død – streaming har taget over

Artikler på film-nyt.dk kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Folk er helt holdt op med at søge efter dvd-titler på nettets prissammenligningssider. Det er et tydeligt bevis på, at salget af nye dvd’er stort set er stoppet. Samtidig er salget af Blu-ray titler også for kraftigt nedadgående. Streaming ser ud til at have overtaget markedet for hjemmeunderholdning helt.

Det er længe siden, vi begravede VHS-båndet. Da først dvd-afspillerne var kommet ned i pris, gik det stærkt. Men det tog også næsten 10 år, hvorimod det kun tog omkring 5 år for cd’en at fortrænge den gammeldags vinylplade og kassettebåndet.

Blu-ray har længe været efterfølgeren for dvd’en. Men det har været trægt og hidtil har dvd’en holdt stand, hvorimod Blu-ray aldrig har fået nær så godt fat i markedet, som dens forgængere havde det. Meget tyder da også på, at det heller aldrig bliver rigtigt tilfældet – for internettet og de mange streaming-tjenester synes at være det næste logiske skridt for de fleste.

Ingen søger på dvd-titler på prissammenligningstjenesterne

I mange år var de mest populære dvd-titler blandt de mest søgte varer på nettets mange prissammenligningstjenester. Men sådan er det ikke længere og faktisk er der slet ingen der søger på dvd-titler overhovedet på en af de nyeste prissammenligningstjenester herhjemme.

Det fortæller Sune Hansen, der er en af bagmændene bag prissammenligningssitet PriceShare.dk, som siden starten af året har givet danskerne et helt nyt take på prissammenligninger.

”Vi har slet ikke registreret en eneste søgning på dvd-titler på PriceShare.dk og der er meget langt mellem søgningen på Blu-ray titler”, fortæller Sune Hansen, der også er kendt som 7-dobbelt Danmarksmester i skak og fra Millionærklubben på Radio24Syv.

Han og Laust Kehlet driver sammen firmaet KH-Online, der udover PriceShare også står bag en række andre kendte sider på det hjemlige internet, herunder f.eks. fodboldsitet Fodboldspilleren.dk og madbloggen Hurtigmums.dk, der er en af Danmarks hurtigst voksende madblogs for tiden.

Et mere ærligt prissammenligningssite

Grunden til at de kastede sig over et prissammenligningssites, var, at de mente Danmark trængte til et mere ærligt prissammenligningssite, hvor forhandlerne ikke kunne købe sig til bedre placeringer.

Derfor er det rent faktisk altid den billigste pris, der vises først, når du søger efter produkter på PriceShare.dk. Der er ikke nogen, der kan købe sig til bedre placeringer med en højere pris.

Samtidig fungerer PriceShare på samme måde som en søgemaskine. Søg efter et produkt, og få produktet og alt det tilbehør der findes til det vist i en og samme søgning. Derfra kan du så dykke ned i den prissammenligning, der er mest relevant for dig.

Det giver dig overblik over alle relevante produktmodeller og diverse tilbehør i en og samme søgning. Du skal ikke først gætte dig til en kategori eller til, hvordan kategorien er opbygget.

Dog har PriceShare oprettet kategorier for de mest populære produktgrupper, som giver det fulde overblik over f.eks. mobiltelefoni, computerudstyr og andre populære produkter.

Bedre muligheder for at dele prissammenligninger

En anden nyskabelse ved PriceShare er muligheden for at dele prissammenligninger – ikke bare på de sociale medier, men også på din blog eller hjemmeside.

Det gør det muligt for bloggere at give deres læsere endnu en service, uden at de først skal til at kode deres egen prissammenligningsfunktion. Her henter de bare en lille kodestump, som sættes ind på bloggen eller hjemmesiden. Så kan de vise en altid opdateret prissammenligning af de produkter, de har omtalt i deres blogindlæg eller på hjemmesiden.

Blu-ray afslutter en lang æra med hjemmeunderholdning

Men som sagt taler søgningerne på PriceShare deres tydelige sprog. Ingen søger på dvd-titler og kun meget få søger på Blu-ray-titler med tidens populære film. Streaming har taget over.

Det betyder i praksis, at Blu-ray sandsynligvis bliver det sidste fysiske format for hjemmeunderholdning, siden videomaskinen kom på markedet i 1972. Her satte Philips den først kommercielle videomaskine til salg. Den var udelukkende målrettet muligheden for, at folk kunne optage tv-udsendelser, der blev vist på et tidspunkt, hvor folk ikke var hjemme.

Først senere blev det muligt at leje og senere købe film på video. Det blev indledningen til en helt ny æra for hjemmeunderholdning. Den nåede akkurat at runde de 40 år og Blu-ray formatet ser ud til at lukke og slukke for de fysiske formater. Fremover er det streaming, som tager over.

 

 

 

 

 

Smid en kommentar