Doug Jones castet i Nosferatu remake

Optagelserne til genindspilningen af den tyske ekspressionismefilm Nosferatu er gået igang med Doug Jones i hovedrollen som den famøse vampyr.

F.W. Murnaus stumfilmsklassiker fra 1922 står som en udødelig klassiker og et af de første cinematiske afspejlinger af vampyrfiguren som den kendes i dag. Filmen blev optaget i 1921 som en uautoriseret filmatisering af Bram Stokers Dracula, men da filmselskabet ikke kunne erhverve sig rettigheder til romanen måtte de ændre på navn og titel, hvilket skabte en mindst lige så ikonisk vampyrfigur som Dracula selv.

Instruktør, David Lee Fisher (The Cabinet of Dr. Caligary, 2005) vil blande baggrunde og billeder fra den originale film med nye optagelser for at skabe et nyt og anderledes udtryk af filmen som den aldrig er set før.

Doug Jones indtager rollen som Nosferatu. Skuespilleren er blevet særlig kendt for monstrøse roller hvor han bruger sit talent som tidligere professionel slangemenneske til at skabe unikke og ofte også uhyggeligt levende versioner af monstre som ellers ville være blevet skabt i CGI.

Jones har blandt andet spillet Abe Sapien i Hellboy filmene, the Faun/Pale Man i Pan’s Labyrinth og ‘den inficerede mand’ som de uheldige journalister finder på loftet i Quarantine/REC filmene. Senest har man kunne opleve Jones som spøgelserne i Guillermo del Toros gotiske gyserfilm Crimson Peak. 

At spille vampyr bliver derfor nok ikke den helt store udfordring for Jones, og v håber at Fisher har noget nyt i ærmet for den kendte vampyrskikkelse. Skuespilleren Willem Dafoe spillede en interessant og anderledes version af Nosferatu i Shadow of the Vampire tilbage i 2000, hvilket er den eneste store genindspilning som historien har oplevet indtil nu.

Nedenfor ses Jones i makeup som Nosferatu.

nosferatu-jones-1

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar