Disney køber 21th Century Fox for astronomisk beløb

Disney er en gigantisk spiller på det underholdningsmarkedet, og nu ser de ud til at blive endnu større. For 8 år siden opkøbte de Marvel for omkring 4 milliarder dollars. For en håndfuld år siden købte de så Lucasfilm og Star Wars franchisen for et tilsvarende beløb.

Det er allerede utrolig mange milliarder Disney har brugt på at opkøbe konkurrenter, og nu er de så klar til at betale et beløb, der nok bedst af alt kan betegnes som værende astronomisk. Ifølge The Hollywood Reporter, så vil Disney nemlig opkøbe 21th Century Fox i en handel der vurderes til at være omkring 60 milliarder dollars værd, hvis man tager gæld med. Det svarer til godt 380.000.000.000 kroner.

21th Century Fox er i forvejen en gigantisk organisation, der udover filmselskabet også tæller eksempelvis TV produktion, National Geographic, FX, 30% af Hulu og intet mindre end 39% af den europæiske tv gigant Sky. Der er også en række stationer som Fox News og lignende, der dog bliver lagt ud i et nyt selskab.

Det er dog stadig planen at det skal køre for sig selv, og at Rupert Murdoch skal fortsætte som leder. Egentlig var det meningen at Bob Iger der øverste chef for Disney skulle stoppe i 2019, men med de disse nyheder, er det også kommet frem, at han fortsætter til minimum 2021.

Det kommer sandsynligvis ikke til at have de helt store betydninger, de selskaberne stadig kommer til at operere hver for sig.

 

 

 

Smid en kommentar