Disney har et rekord år

Hvis man er Disney aktionær, eller sidder på direktionsgangen er der god grund til at finde de helt brede smil frem, når det kommer til året 2016.

I år har nemlig været et helt forrygende et af slagsen. Disney har nemlig gang i et sandt rekord år i biograferne verden over, hvor de har haft deres højeste omsætning nogensinde.

Ført an af film som Captain America: Civil War, Zootopia, Finding Dory der alle har omsat for mere end en milliard dollars, har Disney rundet en omsætning på intet mindre end 5.81 milliarder dollars.

Rent faktisk er det ikke helt en rekord endnu, da den højeste omsætning nogensinde målt er på 5.84 milliarder dollars, det er dog et spørgsmål om dage eller nærmest timer, inden dette bliver slået.

Den største omsætning et selskab nogensinde har opnået, står Universal for med 6.89 milliarder dollars, en rekord der i høj grad kom på baggrund af Furious 7 og Jurassic World sidste år.

Disney er altså endnu en milliard dollars fra denne rekord, men der er stadig to måneder tilbage af året, og de har kæmpe satsninger på vej, ikke mindst Dr. Strange og Star Wars Rouge One, som burde give dem muligheden for at sætte alletiders rekord.

Smid en kommentar