Demonic (bluray)

Han stod bag de to Insidious film og ikke mindst The Conjuring/Nattens Dæmoner, der i undertegnedes optik er en af dette årtis bedste gyserfilm.

3stars

Når man ser hans navn, kan man derfor også godt tillade sig at være en smule forvent, og forvente en vis portion god gys, men Demonic er ikke en film, der bekræfter denne påstand. For selvom der står James Wan presents, så er Demonic bestemt ikke nogen videre åbenbaring.

Det er nemlig lige præcis det James Wan ellers har været dygtig til at styre udenom – en klassisk gyserfilm, der ikke er specielt vellykket og som ikke bringer nogen former for noget nyt til genren, en gyser der er giver lidt gys mens den står på, men ellers er lige så hurtigt glemt som den er set.

Demonic handler groft sagt om et hjemsøgt hus, hvor der i tidligere er blevet begået en masse mord. En gruppe unge mennesker besøger huset, fordi den ene fyr har en speciel forbindelse med det, og derfor prøver de at hidkalde husets ånd, så han kan blive “fri”.

Filmen udspiller sig i to tider. Den første er  “nutid” hvor politimanden Mark (Frank Grill0) ankommer til huset, hvor flere af de uge mennesker ligger døde. Han forsøger at opklare hvad der er sket, ved at afhøre den mand der er overlevet og som de har i deres varetægt. Den sideløbende historie er så hvad der rent faktisk skete, og så man man ellers sidde og gætte med at lade vær. Den del med de sideløbende historier og tider fungerer sådan set fint nok.

Generelt fungerer filmen i det hele taget fint, der er bare intet ved den, der gør, at den skiller sig ud fra mængden, som man håber på, når Wan er inde over. I stedet bliver det bare endnu en film i samlingen af mere eller mindre ligegylde genrefilm, der er lavet for et lille budget med forhåbningen om stor indtjening.

Smid en kommentar