Deliver Us from Evil

Ralph Sarchie (Eric Bana – Hulk 2003) er politibetjent i New York, og en smule fraværende fra hans kone og datter, på grund af hans sene arbejdstimer og ikke mindst hårde arbejde. Sammen med hans makker Butler (Joel McHale – Community), fanger de kriminelle i ly af natten, men primært baseret på Sarchie’s “rader”, som i bund og grund er hans mavefornemmelse, der fortæller ham hvilke cases de skal gå efter.

En aften efter at have fuldt Sarchie’s “rader”, bliver de involveret i en sag hvor en mand har tævet sin kone, uden nogen videre grund. Efter nærmere undersøgelse af gerningsstedet, finder de kradsemærker flere steder rundt i huset. De tager ham efterfølgende med på stationen, hvorefter tingene kun bliver mere underlige.
De får kort tid efter et kald fra zoologiskhave, da en kvinde har kastet sit barn i voldgraven der omkredser løverne, og derefter gemt sig i parken. Efter en mindre eftersøgning finder de hende hysterisk gravende i jorden med ødelagte fingernegle ligesom manden de tidligere havde bragt ind. Efter også at have bragt hende på stationen møder Sarchie Mendoza (Édgar Ramírez – Wrath of the Titans) som er præst, og påstår at der er noget spirituelt på spil.

Sarchie afviser hurtigt Mendoza, og begynder i stedet selv at grave lidt i de enkeltes fortid. Det viser sig de to personer har mere tilfældes, end som først antaget, og en tredje person ved navn Santino bliver nøglen til sammenhængen mellem de to sager. Alt imens begynder der at ske uforklarlige ting for Sarchie, og Mendoza bliver hurtigt inddraget i søgen efter Santino, og en forklaring på de mystiske ting.

Deliver Us from Evil leverer en god solid thriller men halter lidt på horror delen. Heldigvis ligger filmen ud i højt tempo, og anslaget kommer allerede inden for de første minutter. Man skal dog holde tungen lige i munden her, da lidt for mange personer bliver introduceret på meget kort tid, og det kan være lidt svært at finde ud hvor sammenhængen ligger, i de første forbrydelser der bliver begået.

Med scener hvor lyser på mystisk vis forsvinder eller blinker, skumle børnestemmer, og en politiradioen der skratter, hvor den bestemt ikke burde gøre det, er der lagt i ovnen til en god gang suspense igennem filmen. Der er også en god håndfuld shocks, som er meget velplaceres. Desværre er der lidt for langt imellem dem, og filmen når ikke helt på samme højde som Sinister.

Filmen føles på nogle tidspunkter lidt for lang, og dens klimaks virker lidt for tyndt. Der er også gjort lidt for meget brug af comic relief, som på nogle tidspunkter desværre får ødelagt spændingen. De skumle baggrundslyde er mesterligt udført, og ligger virkelig en god bund for spændingen. Der er dog gjort brug af The Doors musik på nogle helt absurd underlige tidspunkter, som virker meget kontrapunktisk og desværre helt out of place.

Med en god blanding af detektivarbejde og en sjat eksorcisme læner filmen sig godt op af Se7en og The Exorcist, som fungerer rigtig godt for Deliver Us from Evil, og bliver i sidste ende en ganske spændende film.

4stars

Smid en kommentar