De fem bedste julefilm

Men det er ikke kun julesangene der gør december og julen til noget helt specielt. Over de sidste mange årtier har hundredvis af julefilm også været med til at gøre julen til noget helt specielt.

Vi vil her give vores bud på nogle julefilm, man ikke bør snyde sig selv for. Og hvis man ikke allerede har set dem, er detheldigvis stadig lang tid til juleaften.

It’s a Wonderful Life/ Det er herligt at leve

For at starte lidt tilbage i tiden, er der specielt en film det er fuldstændig umuligt at komme uden om. Nemlig Frank Capra’s mesterværk fra 1946 It’s a Wonderful Life. Filmen var nomineret til hele 5 oscars, dog uden at vinde nogen. Ikke destmo mindre er det yderst sjældent set for genren. Filmen er desuden blevet kåret som en af de bedste i historien af det amerikanske film institut. James Stewart spiller en forretningsmand der er gået fallit og som sidste udvej overvejer at begå selvmord på juleaftensdag. Heldigvis bliver han opsøgt af englen Clarence der minder ham om hvor herligt livet er.

It’s a Wonderful Life trailer

The Nightmare Before Christmas (1993)

Tim Burton har skrevet historien, mens filmen er instrueret af Henry Selick. Komponisten Danny Elfman lægger stemme til Jack Skellington, den store græskarmand, der er konge af Halloween town. Han er dog ved at være lidt træt af Halloween, og bliver derfor meget glad da han finder Juleby, men han misforstår hele konceptet omkring jul, og det går helt galt da han vil overtage julemandens rolle.

The Nightmare Before Christmas trailer

Home Alone/Alene Hjemme (1990)

Alene Hjemme filmene gjorde Macauley Culkin til superstjerne. Selvom Chris Columbus’ film i år kan fejre 20 års jubilæum, er filmen stadig en fantastisk juleklassiker. Kevin McCallister(Culkin) bliver efterladt alene hjemme, da hans familie tager på juleferie og glemmer ham helt alene i det store hus. Kevin ser det som en mulighed frem for et problem. Problemer er der dog nok af for de to indbrudstyve Harry og Marv der har udset sig McCallister huset som næste gerningssted.

Alene Hjemme trailer

Bad Santa (2003)

Det er svært at bedømme om Bad Santa er en julefilm, eller det er en antijulefilm. Ikke desto mindre er den fantastisk. Ikke mindst på grund af Billy Bob Thornton, der er eminent i rollen som Willie der sammen med sin partner-in-crime Marcus (Tony Cox) udgiver sig for at være indkøbscenterjulemand. Deres eneste formål er dog at røve butikken. Det største problem er dog at holde Willie fra at drikke sig sejlende beruset og være samme med byens kvinder. Uden tvivl en af Thorntons mest underholdende roller.

Bad Santa trailer

Die Hard (1988)

Selvom det er jul og hjerternes tid kan man jo godt slå terrorister ihjel i et højhus i Los Angeles. Det beviser Bruce Willis i rollen som John McClane i John McTiernan eminente Die Hard. Som en af de bedste actionfilm fortjener filmen også en plads på listen over de bedste julefilm. Faktisk fortjener Die Hard en plads på stort set alle lister.

Die Hard trailer

Der er naturligvis hundredvis af film, der kunne have kommet på listen, Scrooged, A Christmas Carol, Polar Ekspressen, Elf, The Santa Clause og mange mange andre.

Hvilken en er din favorit???

Skriv din kommentar herunder, og vær med til at sprede juleglæde.

{linkr:related;keywords:film artikler;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar