David Lowery skal instruere Disneys nye Peter Pan spillefilm

Disney vil lave en ny liveaction Peter Pan film og har valgt David Lowery som instruktør.

Instruktøren er hidtil mest kendt for at stå bag det anmelderroste drama Ain’t Them Bodies Saints. Peter Pan projektet udgør anden gang at Lowery laver en familiefilm under Disney, hvilket kunne tyde på at han er ved at ændre retning som instruktør.

Lowery vil fortsætte sit samarbejde med manuskriptforfatter Toby Halbrooks (producer på Ain’t Them Bodies Saints). De to arbejdede også sammen under produktionen af Pete’s Dragon som ligeledes er en filmatisering af en Disney tegnefilm.

Det er langt fra første gang at J.M. Barries elskede karakter bliver filmatiseret. Dette er sket gennem både store og små produktioner gennem årene. Blandt de mest mindeværdige står Steven Spielbergs stjernebesatte Hook (1991) og P.J. Hogans Peter Pan (2003). Som en af de nyligste fortolkninger kan nævnes Joe Wrights mindre succesfulde Pan som udkom for blot et år siden.

Disneys Sean Bailey har siden 2010 styret produktionen af liveaction film med særligt fokus på filmatiseringer af Disneys tegnefilmklassikere. Peter Pan bliver endnu et projekt som Bailey satser tungt på, og filmen kan ses som et led i en lang række af tegnefilmsbaserede liveaction film som vil udkomme gennem det næste stykke tid. Vi kan således både glæde os til at se Emily Blunt som Mary Poppins, Emma Watson i Beauty and the Beast og Alan Rickman i sin endelige rolle som kålormen i Alice Through the Looking Glass som har premiere i næste måned.

Du kan opleve den nyeste Disney-filmatisering, Junglebogen, i biograferne fra i dag.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar