Dark Shadows – uinteressante vampyrer og hekse

Dark Shadows er baseret Dan Curtis’ tv-serie af samme navn, der kørte over skærmene i 60’erne og 70’erne. For en gang skyld har Burton ikke selv været inde over skriveprocessen, men har udelukkende koncentreret sig om at instruere filmen. Om det er godt eller skidt skal være usagt, men det er dog efterhånden også snart tyve år siden, at han sidst skrev en film.

Fra engelsk aristokrat til amerikansk vampyr

I 1700 tallet rejser den engelske rigmandsfamilie Collins fra Liverpool i England til Maine i USA. Her opbygger de er stor imperie og ender med at få opkaldt byen Collinsport efter sig på grund af deres store fiskerivirksomhed. Den lille dreng Barnabas vokser op som blommen i en æg, men helt lykkeligt ender det dog ikke for den unge Barnabas (Johnny Depp). En af de ansatte i familien, Angelique (Eva Green) forelsker sig i ham, men da han ikke gengælder hendes kærlighed, går det helt galt. Udover at vaske gulve viser det sig nemlig også, at hun er en heks.

Udover at hun får hans elskede Josette(Bella Heathcote) til at begå selvmord, får hun også hans forældre slået ihjel og forvandler ham til en vampyr, og det ender med, at han bliver levende begravet. 200 år senere i 1972, vågner han da et hold gravemaskiner ved et tilfælde støder ind i den kiste han ligger i. Det viser sig, at der er sket meget med verden i de sidste 200 år, ikke mindst med familien Collins og dens rigdom.

Overhovedet i familien er Elizabeth (Michelle Pfeiffer), mens broderen Roger (Jonny Lee Miller) generelt bare laver så lidt om muligt. Teenagepigen Carolyn (Chloë Moretz) vil bo i New York og drømmer sig væk, mens den lille dreng David (Gulliver McGrath) ser sin døde mor og derfor er psykiateren Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) flyttet ind. Kort sagt ikke en familie der er i balance. Om det hjælper, at der kommer en 200 år gammel vampyr ind i familien, må man så se filmen for at finde ud af.

Burton og Depp dejavú

Jeg har ikke set det helt store lys i Tim Burton og Johnny Depp’s seneste mange projekter. Alice in Wonderland var en fornuftig familiefilm og det samme var Charlie & Chokoladefabrikken, men den sidste rigtig gode ligger i min optik helt tilbage til Ed Wood i 1994. Depp’s rolle i Burton film begynder efterhånden at blive en smule monotom, og har vi ikke snart set Johnny Depp i rollen som excentrisk og skør nok gange? Der er ingen tvivl om, at han er en fantastisk skuespiller, men jeg synes faktisk at han spilder sine evner i film som disse.

For bevares Dark Shadows er da jævnt underholdende, den er velspillet og meget flot lavet. Alligevel er den bare ikke specielt interessant og selvom den varer under to timer føles den faktisk en smule langtrukken. Den og ikke mindst Johnny Depp, har sine momenter og små øjeblikke, men de fleste er bare allerede set i traileren.

 

 

Smid en kommentar