Dark Shadows – Burton og Depp er tilbage

Det startede tilbage i 1990, hvor Tim Burton skrev og instruerede Edward Saksehånd, der havde Johnny Depp i hovedrollen, som den lettere besværede Edward, der var udstyret med sakse i stedet for hænder. Det lyder naturligvis meget mystisk, men det fungerede overraskende godt. Udover glimrende anmeldelser, blev filmen også en kommerciel fornuftig succes.

Det skulle blive starten på mange års samarbejde, der siden 1990 har budt på Sleepy Hollow, Ed Wood, Charlie & Chokoladefabrikken, Corpes Bride, Sweeney Todd, Alice i Eventyrland og nu altså også Dark Shadows. Både Burton og Depp er også altid klar med lovprisende ord om hinanden, når der skal nævnes yndlingsskuespiller og instruktør, hvilket syv film sammen også vidner om.

Det kommercielle lavpunkt skete med den mildest talt skæve Ed Wood, der blot indspillede lidt over 5 millioner dollars. Det absolutte højdepunkt kom med Alice i Eventyrland, der med en omsætning på lidt over en milliard dollars er den 9. mest omsættende film i historien. Hele verden tog imod Johnny Depp som den gale hattemager med åbne arme, og nu er han tilbage. Ikke som Edward Saksehånd, hattemager, eller chokoladefabriksejer, men som vaskeægte playboy og vampyr.

Netop dette er også en af grundene til, at der bliver set så stort frem til filmen Dark Shadows. Det er nemlig de to herrers første samarbejde siden den gigantiske succes fra 2010, der desuden også kastede et par Oscars af sig.

Med Dark Shadows er de tilbage i den lettere gakkede og yderst opfindsomme genre. Filmen er baseret på tv-serien af samme navn, der kørte på amerikansk tv tilbage i 60’erne og starten af 70’erne. Den handler om levemanden Barnabas Collins, der i 1752 sårer en heks’ følelser. Hun forvandler ham til en udødelig vampyr og begraver ham levende, hvor han kan ligge i al evighed. Mere end 300 år senere, slipper han ud, men finder ud af at verden bestemt ikke var som da han sidst så den, og det er der så kommer Dark Shadows ud af.

Tim Burton har en evne til at samle et imponerende cast, når han laver film. Og denne gang har bestemt ikke været nogen undtagelse. Udover Johnny Depp medvirker blandt andre Michelle Pfieffer, Jonny Lee Miller, Chlöe Grace Moretz (Kick-Ass), Christopher Lee og Eva Green som den onde heks, der forvandler ham. Som (næsten) altid, er der også blevet en plads til Burtons hustru Helena Bonham Carter på rollelisten.

Dark Shadows har dansk premiere den 10. maj

Dark Shadows trailer

{linkr:related;keywords:dark shadows;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar