Danske møbelklassikere i kendte film gennem tiden

Du sidder i biografsalens mørke, med en sodavand i den ene hånd og en popcorn i den anden, godt fordybet i den spændende film, indtil noget fanger dit øje “jamen den der stol, er det ikke?”

Du får lyst til at spørge sidemanden om det ikke var en Arne Jacobsen stol, du lige spottede i baggrunden, men det gør du selvfølgelig ikke, for der skal jo være ro i salen.

Det er ikke kun de danske skuespillere, der er så heldige at medvirke i udenlandske film. Danske designmøbler har også været på det store lærred i efterhånden mange år.

Et dansk kontorbord pryder indretningen i 2 James Bond film
 

2711745 (1)
foto credits: Lauritz.com

Vi skal langt tilbage for, at finde de to James Bond film, hvor Bodil Kjærs skrivebord var en del af indretningen. Dengang var hun ansat på en tegnestue i Boston, hvor hun designede møbler til kontormiljøer.

Hun designede et bord der for sin tid var lettere i designet end hvad man ellers kendte til. Bordet var med i de to film “From Russia with love” 1963 og “You only live twice” fra 1967, det var den gang Sean Connery spillede Bond.

Nu er bordene igen blevet populære og sælges for store beløb i de forskellige auktionshuse.

I en anden Bond film “On her Majesty’s Secret Service” fra 1969, har dansk design også sneget sig ind, denne gang er det i form af lamper.

Verner Pantons lampe lavet af muslingeskaller ved navn “Fun”, er en del af indretningen i filmen.

3459151550_995146ce69_o

Foto credits: pinterest

 

Verner Panton var en dansk designer, der eksperimenterede med former, farver og materialer hvilket tydeligt ses i den lampe.

Hans J Wegner stol i Austin Powers

I Austin Powers sidder Dr. Evil i en Wegner stol, nærmere bestemt OX-chair.

Her er der tale om en meget markant stol indenfor dansk møbeldesign, den blev designet tilbage i 1960.

dr-evil-ox-chair-austin-powers

Hans J Wegner var en dansk designer, udover at have designet OX-chair er han bla kendt for møblerne Y-stol og hans gyngestole.

 

B&O og filmene

Det danske firma B&O designer ikke deciderede møbler, men elektronik der findes i mange danske hjem og altså også på det stor lærred.

De har også fundet vej ind i Hollywood, hvor deres produkter har kunnet ses i James Bond film, i komedien “The Devil Wears Prada” og de har sågar leveret produkter til den meget populære ungdomsserie “Venner”.

andy-friends-the-devil-wears-prada-204997_1400_929-600x398_1060x644

Arne Jacobsen og Men in black

Husker du de to agenter spillet af Tommy Lee Jones og Will Smith, der jagtede rumvæsener for at beskytte jordens befolkning?

Hvis du har set godt efter, har du måske fået øje på Arne Jacobsens stole i en af filmene. Ægget er nemlig en del af indretningen i dette univers præget af specielle og sjove skabninger.

Arne Jacobsen er manden bag nogle af dansk møbeldesigns helt store klassikere, her kan nævnes Myren, Svanen og Ægget.

Dette var blot et lille udpluk, og der er mange flere at komme efter, hvis man åbner øjnene lidt og kigger efter detaljerne, når man ser film.

Smid en kommentar