Craig Gillespie skal instruere Margot Robbie i Tonya Harding biopic

Craig Gillespie skal være instruktør på det kommende biopic I, Tonya, som har Margot Robbie i hovedrollen som skøjteløberen Tonya Harding.

Harding blev en af verdens top skøjteløbere efter at hun blev den første kvinde til at udføre en tripple akse i en større konkurrence, hvilket førte til hendes sejr ved U.S. Figure Skating Championships i 1991. Hardings succes varede dog ikke længe, da hun kom i offentlighedens søgelys efter at have konspireret og muligvis planlagt et voldeligt angreb på hendes hovedkonkurrent, Nancy Kerrigan, i ugerne op til Vinter OL i 1994.

Kerrigan blev angrebet af Hardings mand og en af hans venner udenfor en skøjtebane efter en træningssession, hvor banden forsøgte at brække hendes ben med køller. Planen slog fejl, og mændene blev arresteret, mens Kerrigan led af skadede knæ og måtte genoptræne inden OL. I følge Hardings mand var det hele Tonyas idé, men hendes indblanding i hændelsen har altid været spekuleret over.

Historien er aldrig blevet filmatiseret før, bortset fra dokumentaren 30 for 30 hvor Harding fortalte sin side af historien. Med Margot Robbie i hovedrollen og Gillespie i instruktørstolen vil projektet sikkert tiltrække flere store navne inden længe.

Robbie er snart aktuel i storfilmene Legend of Tarzan og Suicide Squad, men det lader til at hun lægger blockbusterfilmene lidt på hylden efter i år, med planlagte roller i Harding-filmen, samt en anden biopic Goodbye Christopher Robin, hvor hun skal spille overfor Domhnall Gleeson.

Gillespie fik international succes med filmen Lars and the Real Girl i 2007.

 

 

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar