CPH:PIX Tim and Eric’s Billion Dollar Movie

Hvis man skal opsummere Tim and Eric’s Billion Dollar Movie ganske kort, så vil det mest rammende være Mandrilaftalen på syre, hvilket siger lidt om genren.

 

Tim og Eric har fået en milliard dollar for at producere en spillefilm.

Kort fortalt bliver der brugt en milliard dollar på en 2 min film med en Johnny Depp look-alike, plastikkirurgi, spirituel vejledning og et jakkesæt spækket med diamanter. Investorerne Schlaaang corporation kræver deres milliard tilbage, og opgaven for Tim og Eric, er nu at fremskaffe disse penge. Derfor laver de firmaet DoBis PR (Doing business) og rejser til Swallow Valley, hvor de bliver tilbudt at overtage det konkursramte storcenter.

Udover Tim and Eric møder vi også Will Ferell, Zach Galifanakis, John C. Rilley og Jeff Goldblum, som pryder filmen og er med til at gøre denne genre endnu mere spændende at se på.

Det er svært at sammenligne denne film med noget andet jeg nogensinde har set. I hvert ikke i kommercielle sammenhænge. Det tætteste jeg kan komme på noget der ligner, er D2HAS TV som produceres af to unge mænd, som ligeledes gør brug af anti-humor, corny TV-shop setups og overlagte lyde. Det kan ses på youtube.com, og jeg anbefaler alle, der vil se en snært af den absurde humor Tim og Eric har, og gå ind youtube og se noget af det de har lavet. Det er som at se mandrilaftalen på syre. Det er sjovt, tilpas absurd og politisk ukorrekt.

Det er helt fantastisk at de formår at skabe noget så sjovt på sådan en lille grobund. Men filmen er lang, og der er også passager, som er dissideret kedelige. Jovist er det meget sjovt, men der mangler noget dynamik i fortællingen. Ikke fordi at de gør brug af kliché fyldte vendinger, tværtimod, men fordi der ikke rigtig sker så meget.

Jeg vil anbefale alle der kan lide Casper og mandrilaftalen og som er lidt trætte af fald-på-halen komedie film, at tage sig tid til at se denne film. Det er en film, som vil noget nyt og tør at gøre det. Det er helt fantastisk godt, at denne produktion har fået en chance på det store lærred.

 

 

Smid en kommentar