CPH:DOX: Kidd Life – At skabe en original lyd!

 

Jeg kunne på daværende tidspunkt ikke definere hvad der rørte mig, og har med tiden både hadet og elsket det musik der er kommet ud af Kidd og Cheff Records. I denne dokumentar har Andreas Johnson haft et kamera tæt inde på livet af Kidd og vi får lov at se opturen og nedturen, forsiden og bagsiden af den etablerede musikbranche, og hvad der dertil hører. Sjældent er den danske musikbranche udstillet så upoleret og simpel, som i denne geniale dokumentar..
Planen er simpel! Der er nemlig ingen plan! Kidd Life er produktet af tidens trend med at gøre tingene selv. Vi oplever hvordan Nicholas Westwood Kidd, og hans drenge kaster sig ud i et projekt de ikke har den nærmeste ide om, hvor skal ende henne. Det såkaldte Kidd projekt hvor de ville opnå hurtig succes, og blive husket som Danmarks største popstjerner.
Vi ser både opturene og nedturene i en verden der på facaden er poleret og fin, men på bagsiden slider rigtigt hårdt, og som bestemt har nogle personlige priser der skal betales. Det starter fint med at drengene har nogle drømme og mål, indtil det langsom går op for dem at de når de her mål, og det går alt for stærkt til at de kan følge med. Derfor stifter vi også bekendtskab med en masse selvmodsigelser, da drengene ender på de store mainstream scener. Nogle scener som de tidligere ellers havde svoret på ikke var dem. Så hvordan tackler man så at skulle optræde på landsdækkende tv? Spille for de finkulturelle mennesker? Skal man gå på kompromis eller køre stilen fuldt ud?

Vi har alle været med til at skabe Kidd, og det fænomen bag ved. For vi har alle haft en mening eller taget en stilling. Enten har vi taget ham seriøs eller også har vi taget afstand. Selv den her anmeldelse her er en del af ”produktet” Kidd, om man vil det eller ej. Vi elsker det eller hader det, og jeg ved godt hvad jeg vælger. Mine arme kan næsten ikke komme ned ved tanken om at Kidd og hans entourage tog fusen på den danske musik branche, og ej at forglemme medierne! Reklamebudgettet var på nul danske kroner, det eneste Kidd og Cheff Records investerede i projektet var deres egen originalitet, og det var netop i deres søgen efter original lyd at de selv opfandt noget originalt og nyt.

Smid en kommentar