CPH PIX: Dale and Tucker Vs. Evil

Fælles for dem alle er at de unge mennesker altid er de fornuftige og “gode” , omend de sjældent handler fornuftigt i rationelt i de pressede situationer.

The Nice Hillbillies
Dale and Tucker vs. Evil gør op med denne forestilling, og har valgt at vende hele konceptet på hovedet. Det er de to godhjertede hillbillies Dale (Tyler Labine) og Tucker (Alan Tudyk), der er heltene i filmen, men på grund af deres grovkornede udseende bliver de opfattet stereotypt af en gruppe college studerende der er på tur i det område hvor Dale og Tucker netop har erhvervet sig et lettere faldefærdigt sommerhus.

Den store misforståelse
Helt galt går det, da Dale og Tucker tilfældigvis overværer den unge smukke Allison, der kun iført undertøj skal til at bade i den sø hvor de to venner sidder og fisker. De overrasker hende, og hun bliver så forskrækket at hun falder og slår hovedet så Dale må redde hende.

Hendes venner ser dog kun halvdelen af begivenheden og er overbeviste om, at Dale og Tucker har overfaldet hende og nu er i gang med at bortføre hende. Og herfra tager den ene misforståelse den anden og det bliver mere og mere besynderligt, men samtidig også mere og mere underholdende.

Alt er omvendt
Der er intet der er klassisk i filmen, alt er vendt på hovedet. Dale er klog og har klæberhjerne, Tucker vil bare gerne have lov til at nyde en “cold one” og slappe af og nyde det gode liv. De collage studerende derimod handler stik mod al fornuft og er desuden ganske morbide, ondskabsfulde og hævngerrige.

Det der gør Dale and Tucker vs. Evil til en sjov og underholdende film er det uforudsigelige og morbide. Det der gør, at den trods alt halter et par steder, er at den vakler en smule søgende mellem at være en horror og en komedie. Alt i alt er det dog bestemt en anbefalelsesværdig film.

Dale and Tucker vs. Evil trailer

Smid en kommentar