Clear History

Man er da heller ikke et sekund i tvivl om, at man er i gang med at se noget Larry David har været til at lave. Filmen minder nemlig uhyggelig meget om Curb your Enthusiasm, den eneste forskel er nærmest, at Larry David i filmen ikke spiller sig selv. Ellers er karakteren mere eller mindre den samme. Dybest set et usympatisk menneske, der ikke gør meget godt for nogen andre mennesker og derfor også rammes af uheld. Det er en HBO produktion, og det er lykkedes for Larry David at samle en masse skuespillere, der medvirker i HBO serier og generelt er der tale om et meget stærkt cast af biroller, og det har tydeligvis ikke været svært at finde folk, der ville være med.

Udover Larry David finder man navne som Bill Hader, Michael Keaton, Kate Hudson, Jon Hamm, Bill Hader, Eva Mendes, Danny McBride, Phillip Baker Hall – alt i alt rimelig solide navne at få til at medvirke i en TV-film, også selvom det er til HBO.

Kort sagt så spiller Larry David en marketingfyr ved navn Nathan. Han er i halvfemserne ansat i et firma, der producerer el biler, som er ledet og ejet af Will (Hamm). Nathan bliver så fortørnet over et navn på en ny model, at han siger op, og sælger sine 10% af  aktierne til indkøbspris. En beslutning, der skal hjemsøge ham resten af livet. Bilen bliver en gigantisk succes, og han går glip af en milliard dollars. Han skifter navn til Rolly og gemmer sig på den mindre ø Martha’s Vineyard. Her lever han et stille liv, hvor ingen af hans nye venner og bekendte kender til hans fortid og hans bommert, der kostede ham en milliard gode amerikanske dollars.

Det ændrer sig dog, da øen får en ny beboer, der er en gammel kending til Rolly, og nu er gode råd dyre. For selvom han har ændret sig meget i årene efter, og hans gamle ven ikke kan kende ham, er Rolly ikke indstillet på at skulle dele ø med ham – og de store planer kan begynde.

Som tidligere nævnt så er Clear History nærmest et remake af Curb your Enthusiasm, da karakteren er som taget ud af serien, og problemstillingen faktisk også sagtens kunne være det. Så var du stor fan af serien er der tre muligheder. Enten er du vil med gensynet af Larry David, når han er bedst. Eller også synes du det er for meget og nærmest et plagiat. Det kan også være, du er i samme båd som undertegnende og bare mener, at filmen er ganske underholdende men derudover ligegyldigt, når der nu ligger et væld af sæsoner af Curb.. på HBO som du lige så godt kunne se.

3stars

Smid en kommentar