Chronicle – Hvad ville du gøre?

Filmen har faktisk alt det som TV-serien Heroes ikke havde og det gør den interessant. Men det er en kliché fyldt struktur-setup, og er der så noget ved denne Hollywood film?

Andrew, Matt og Stive er nogle helt almindelige teenagere. Tre unge mennesker, med hver deres ambitioner i livet, hver deres personlighed og med hver deres problemer, som der nu følger med livet som teenager. Dog er de ikke helt som andre teenagere.

Andrews mor ligger døden nær pga. kræft og Hans far lever på de forsikringspenge, han fik udbetalt, da han blev invalid på arbejdet som brandmand. Foruden det, så bliver Andrew også tævet i ny og næ af hans far. Derfor køber han et kamera. Som en barriere mellem ham og den virkelige verden som hele tiden konfronterer ham med, at han ikke er god nok, men nok lige så meget fordi han er bange for at miste kontrol.

Andrew begynder at filmen sin hverdag. Andrew har ingen venner. Han har dog Matt, som er hans fætter og han prøver at forstå Andrew, og tager ham lidt ind under hans vinger. Herigennem møder han Steve. Mødet med Steve bliver starten på et solidt venskab men også starten på noget helt usædvanligt. En aften finder de et hul i jorden, og det hul indeholder en kræft, der bliver overført til de unge mænd.

De kender ikke rigtig konsekvenserne af hvad det vil sige at have superkræfter, men igennem filmen lærer de at kontrollere kræfterne og pludselig står de tre unge mænd med en helt speciel magt. Hjemmevideos vinklingen fungere til dels godt. Det er ikke specielt originalt, men til trods for det så virker det. I hvert fald den første halvdel af filmen. Anden halvdel af filmen virker det lidt for utroværdigt og uigennemskuelig.

Heldigvis virker samspillet mellem de tre skuespiller godt! Andrew(Dane DeHaan), Matt (Alex Russel) og Steve (Michael B. Jordan) leverer en god dialog igennem filmen og formår faktisk at give den genkendelighed som man kunne ønske sig. Lige præcis de tre unges begejstring for at få superkræfter og ”legen” med dem, var nok det element af fra TV-serien Heroes jeg savnede. Det er sjovt at være med til at udforske deres kræfter og bruge dem som man nu engang vil gøre når man er ung – på godt og ondt. Elementet med, at filmen spiller så meget på de unge mennesker og deres nysgerrighed burde efter min mening fylde en smule mere. I hvert fald så den kom til at overskygge den meget uforstående slutning. Fra at være en film om at gå på eventyr med noget helt ekstraordinært i en normal verden, bliver det til en film om kampen mellem det gode og det onde. Som man ser det i X-men, Spiderman, Superman, Heroes osv.

Filmen kunne havde spillet videre på de lidt mere utraditionelle tangenter som Sci-Fi godt kan tillade sig. Desværre formår den ikke at gøre op med klichéerne og kører ned ad den sikre vej, som så mange andre Hollywood film.

Men når det er sagt, så er den gribende og spændende. På et lidt ny måde, uden egentlig helt at være det.

 

 

Smid en kommentar