Chronicle extended edition

 

Andrew (Dane DeHann), Matt (Alex Russel) og Steve (Michael B. Jordan) er da vi møder dem første gang, umiddelbart nogle helt almindelige teenagere. Tre unge mænd, der kæmper med hver deres problemer, og med vidt forskellige ambitioner for fremtiden. Denne normale tilværelse kommer dog ikke til at vare ved længe.

 

Ikke alle helte er super

Under en fest bliver de tre udsat for en mærkelig kræft i en hule under jorden, og pludselig er alt anderledes. Langsomt finder de tre knægte ud af, at der er sket noget med dem, og at tingene aldrig vil blive de samme igen. De har nemlig fået specielle kræfter, der gør det muligt for dem at flytte ting med tankens kraft og ikke mindst at flyve.

I en normalt superhelte film, ville de naturligvis bruge nuvundne kræfter til at bekæmpe kriminelle og gøre verden til et mere sikkert sted. Men sådan er det ikke i Chronicle, i stedet for dette, begynder de nemlig at pjatte rundt med kræfterne og bruge dem som de selv vil. Dette får større og mere farlige konsekvenser end nogen af dem kunne have forestillet sig. Især Andrew der har det svært hjemme, har problemer med at tøjle kræfterne og holde begge ben på jorden så at sige.

Det er også det, der gør Chronicle til en yderst seværdig film. Nemlig det at den spiller på nogle helt andre og langt mere interessante emner end de traditionelle superhelte – hvad ville du gøre hvis du pludselig fik superkræfter? Og selvom det er svært at spå om, så skal virkeligheden nok findes et sted mellem Superman og Chronicle. For at give filmen er ekstra “realistisk” touch er den lavet som en slags lost footage, hvor alt er optaget med enten håndhåndte kameraer eller overvågningskameraer. Det fungerer ganske glimrende, men man kan alligevel ikke helt lade være med at tænke, at filmen kunne have været bedre i en mere traditionel form.

 

Stærk Extended edition

Biografversionen varede blot omkirng 80 minutter, mens der i denne udvidede udgave er tilføjet lidt over 10 minutter. Og selvom man ikke sad og savnede scener i biografen, så er det svært at forstå hvorfor de var klippet fra. Scenerne spiller en reel rolle i forhold til filmen, og det gør også udgivelsen ekstra værd at holde øje med. Da filmen er lavet som en “hjemmevideo”, er billedet naturligvis ikke så knivskarpt, som det eller kunne være, når det nu en gang præsenteres i 1080p.

 

Smid en kommentar